Focul haric va fi adus din Ierusalim de către o delegație a Mitropoliei Moldovei condusă de ÎPS Vladimir
Embed:
Focul haric va fi adus din Ierusalim de către o delegație a Mitropoliei Moldovei condusă de ÎPS Vladimir

Focul Haric va ajunge și în acest an în țara noastră. Lumina Sfântă va fi adusă din Ierusalim de către o delegație a Mitropoliei Moldovei, condusă de Înaltpreasfințitul Vladimir. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei,Vadim Cheibaș cheltuielile de cazare și transport vor fi suportate de fiecare membru al delegației. Delegația în frunte cu Înalt Preasfințitul Vladimir va pleca în Țara Sfântă în data de 26 aprilie. 

Alături de zece clerici, mitropolitul va participa la serviciile divine și la aprinderea Sfintei Lumini, care vor avea loc la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Focul Haric va ajunge în Moldova în seara de Paște.

Tradițional, acesta va fi adus la Catedrala Mitropolitană Nașterea Domnului din Capitală, unde va fi împărțită preoților și credincioșilor, care o vor răspândi în toată țară.

Cum tradițional în noaptea învierii, mii de oameni vor păși pragul bisericilor, responsabilii au început deja verificarea lăcașelor sfinte, pentru a vedea dacă sunt respectate normele de siguranța împotriva incendiilor. Reprezentanții Agenției pentru supraveghere tehnică fac raiduri în toată țara pentru a informa preoții despre măsurile de prevenire a incendiilor. Specialiștii vin cu câteva sfaturi pentru enoriași.

"Accesul spre clădire este necesar să fie permanent liber pentru intervenția primptă a pompierilor. În perioada desfășurării slujbei căile de evacuare însuși ușile este necesar să fie permanent descuiate. În cazul în care a apărut o situație excepțională s-a produs un incendiu nu ezitați să apelați serviciul de urgență 112", a precizat șeful Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Mihail Alexuța.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.