Fostul candidat la președinția Belarusului, Victor Babariko, a fost condamnat la 14 ani de închisoare
Embed:
Fostul candidat la președinția Belarusului, Victor Babariko, a fost condamnat la 14 ani de închisoare

Fostul candidat la președinția Belarusului și principalul concurent al lui Lukașenko, Victor Babarico, a fost condamnat la 14 ani de închisoare.
Judecătoria Supremă de la Minsk l-a mai obligat să achite o amendă de 145 de mii de ruble bieloruse, echivalentul a puțin peste 1 milion de lei.După pronunțarea sentinței, avocații lui Victor Babarico au anunțat că vor insista pe anularea acesteia.


"Desigur, vom solicita anularea acestei sentințe prin toate mijloacele legale. Începând de astăzi, așa cum se știe, Victor Dmitrievici este privat de dreptul de a contesta decizia, așa că noi o vom contesta în ordinea supravegherii - aceasta este acțiunea următoare. "


Avocații anunță că vor depune o plângere și la CEDO.
Victor Babarico a fost singura persoană din cadrul dosarului de corupție și spălare de bani care a pledat nevinovat. Ceilalți figuranți ai dosarului au semnat un acord. Astfel, adjuncții lui Babariko au primit între 3 și 6,5 ani de detenție.


Fostul candidat la funcția de președinte al Belarusului și fostul șef al Belgazprombank-ului a fost arestat în iunie 2020, cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. El a fost acuzat de evaziune fiscală în proporții deosebit mari și de legalizarea veniturilor din infracțiuni.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.