Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații
Embed:
Fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații

Fostul deputat al Partidului Democrat din Moldova Constantin Țuțu este cercetat într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații.
Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție.
Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 2014-2019, când a deținut mandatul de deputat, Țuțu a indicat un venit de aproape 6,5 milioane de lei, dar a cheltuit peste zece milioane de lei.

  Procuratura Anticorupție menționează că Țuțu este învinuit că ar fi indicat informații false în declarația de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018. Acesta ar fi declarat că a vândut un automobil cu 80 de mii de euro, însă suma reală a fost de 75 de mii de euro. Fostul legislator a mai indicat că ar fi împrumutat două milioane de lei, însă nu există niciun act care ar confirma împrumutul. Mai mult, Procuratura Anticorupție menționează că acești bani nici nu i-au fost transmiși. Totodată, Țuțu nu ar fi indicat în declarația de avere și interese personale pentru anii 2017 și 2018 venitul obținut din vânzarea unui mijloc de transport, cumpărarea unui teren, dar și că a împrumutat 64 de mii de lei unei societăți comerciale. Procuratura Anticorupție precizează că, în cadrul efectuării urmăririi penale, a fost aplicat sechestru pe imobilul fostului deputat. Constantin Țuțu nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la trei până la șapte ani de pușcărie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.