Fostul deputat Vladimir Andronachi, învinuit în dosarul privind frauda bancară
Embed:
Fostul deputat Vladimir Andronachi, învinuit în dosarul privind frauda bancară

Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi ar fi învinuit în dosarul fraudei bancare.
Cel puțin asta susține politicianul, care anunță că a primit recent o citație în acest sens din partea Procuraturii Generale.
Fostul democrat consideră că este vorba despre o comandă politică, iar în spatele acțiunilor ar sta Partidul Acțiune și Solidaritate.
Atât Procuratura Generală, cât și PAS nu au comentat acuzațiile.

Într-o declarație publică transmisă presei, Vladimir Andronachi anunță că săptămâna trecută, în timp ce se afla la tratament peste hotare, Procuratura Generală i-a înmânat soției sale o citație de primire a ordonanței de învinuire în dosarul fraudei bancare. Fostul deputat democrat respinge învinuirile. Mai mult, acesta spune că dosarul a fost pornit în 2014, iar până acum nimeni nu i-ar fi solicitat nicio informație, opinie, declarație sau explicație.

"Declar, în mod absolut asumat și responsabil că nu am fost implicat și nu am avut nicio atribuție la acțiunile care au dus la frauda bancară. Niciodată nu am fost cercetat penal și nici măcar administrativ, pentru că toate afacerile mele sunt legale și declarate în mod oficial, fapt care poate fi verificat ușor la Fisc sau alte instituții de stat responsabile",a scris Andronachi în declarația publică.

Andronachi consideră că acțiunile întreprinse în privința sa sunt o comandă politică din partea partidului de guvernământ. "Faptul că echipa de investigație este formată din membri de familie ai membrilor PAS, constituie elemente ale scopului de persecutare politică a mea și a familiei mele. Pentru mine este clar că aceste scandaluri, precum și forțarea procedurilor legale de investigație, au obiectivul de a acoperi deficiențele și incapacitatea guvernării PAS de a realiza promisiunile electorale de a îmbunătăți viața oamenilor", a mai notat fostul deputat democrat.

Am solicitat mai multe detalii despre dosarul în care este învinuit Vladimir Andronachi, însă Procuratura Generală ne-a dat doar un răspuns vag în care a precizat că nu intentează dosare penale la comandă, fără a mai oferi alte informații. Iar purtătorul de cuvânt al PAS, Aurica Rusnac Jardan, a declarat că formațiunea nu comentează declarațiile lui Andronachi.


Acum un an deputatul Vladimir Andronachi a fost exclus din Partidul Democrat. Decizia a fost luată de Biroul Executiv al formațiunii după ce s-a constat că acesta nu mai participa la ședințele fracțiunii din Parlament și nici la acțiunile Partidului Democrat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.