Fostul președinte al PSD România, Liviu Dragnea, a fost eliberat din închisoare
Embed:
Fostul președinte al PSD România, Liviu Dragnea, a fost eliberat din închisoare

Fostul președinte al Camerei Deputaților și al Partidului Social Democrat din România, Liviu Dragnea, a ieșit din închisoare.
Acesta a părăsit astăzi penitenciarul de la Rahova, după ce Tribunalul Giurgiu a admis cererea sa de eliberare condiționată.
Decizia luată de instanță este definitivă, iar Dragnea nu va putea ocupa funcții publice timp de 6 ani.
Fostul lider PSD a fost întâmpinat la ieșirea din penitenciar în aplauze și urale de mai mulți susținători, dar și de iubita sa.

Asaltat de întrebările jurnaliștilor, Liviu Dragnea a declarat că se consideră deținut politic, pentru că a intrat nevinovat după gratii.

" Au fost doi ani și două luni de chin și suferință. Eu când am plecat, România era o țară prosperă, cu venituri mari pe care le aveau românii. Din păcate, astăzi este o dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare. Este amanetat viitorul României cu asemenea datorii."


În această primăvară, Tribunalul București a respins cererea de eliberare condiționată, iar cauza a fost strămutată la Giurgiu. Ca argumente ale eliberării sale, Dragnea a susținut că a muncit în timpul detenției și a avut un comportament bun. Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv în 2019, de Instanța supremă, la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. El a mai fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență și în dosarul privind obținerea invitației la inaugurarea lui Donald Trump, în 2017.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.