Fostul primar al Capitalei Serafim Urechean susține votul uninominal
Embed:
Fostul primar al Capitalei Serafim Urechean susține votul uninominal

Fostul deputat și primar al Capitalei Serafim Urechean susține reformarea sistemului electoral. El a declarat în cadrul emisiunii "Punctul pe Azi" difuzată de postul de televiziune "TVR Moldova" că cea mai optimă schemă în cazul Moldovei este cea a votului uninominal, deoarece în Parlament vor putea ajunge oameni mai responsabili care nu se vor ascunde după liste de partid.  

"Lasă să fie criticat de foarte multă lume. Mai ales criticată de brigadirii de partid. Dar o asanare, o purificare a clasei politice este posibilă doar prin votul uninominal. Eu am fost ales în primul Parlament în 90 - 91 prin circumscripție cu vot uninominal", a declarat fostul primar al Capitalei, Serafim Urechean.

Potrivit lui Serafim Urechean, trecerea la sistemul uninominal reprezintă un test pentru clasa politică. În urma alegerii deputaților în circumscripții, fotoliile de parlamentar vor fi ocupare de oameni responsabili, a spus Urechean.

"Dar câți nepotriviți au venit până acum la noi în Parlament. Fiecare al doilea e hoț, fură, își bat joc de țară, vând țara și-s potriviți. Atunci în 91 - 90 au venit în Parlament oameni mult mai responsabili decât la etapa actuală. Când vin cu cârdul, când vin cu spisca", a adăugat fostul primar al Capitalei, Serafim Urechean.

Urechean a declarat că ar putea să-și propună candidatura într-o circumscripție dacă proiectul privind sistemul uninominal va fi votat de Parlament. Trecerea la votul uninominal a fost susținută de mai multe partide politice, reprezentanți ai societății civile, dar și personalități din domeniul culturii printre care compozitorul Eugen Doga, interpreții Zinaida Julea și Iurie Sadovnic.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.