Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu
Embed:
Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Chișinău, după ce procurorii au contestat decizia prin care i-a fost modificată măsura preventivă. Pînzari s-a prezentat astăzi la ședința de judecată și a insistat în fața presei pe faptul că dosarul penal i-a fost intentat din răzbunare.

"Îmi mențin aceeași viziune. Nu vreau să intru în esență pentru că am dat un acord organului de urmărire penală că nu o să divulg informații din dosar, dar și sunt în mâna lor. Este o răzbunare și o distragere de atenție a populației de la problemele adevărate și crimele adevărate care au avut loc."

Alexandru Pînzari spune că starea sa de sănătate s-a înrăutățit în perioada în care a stat în detenție.

"Condiții de deținere sunt anunțate, recunoscute ca degradante și inumane și am slăbit cu 15 kilograme, iar starea sănătății s-a înrăutățit."

Fostul ministru al Apărării este învinuit de abuz în serviciu, divulgarea secretului de stat, fals în acte publice, delapidarea averii statului și trecerea ilegală a frontierei. El a fost reținut în data de 30 iulie, după care a fost plasat în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. Ulterior, procurorii au solicitat în instanță prelungirea măsurii preventive, însă magistrații au dispus plasarea lui în arest la domiciliu. Alexandru Pînzari a declarat de mai multe ori că este nevinovat. În același dosar mai figurează președintele Asociației FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, precum și polițistul de frontieră Ion Cojocaru. Toți pledează nevinovat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.