Fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan, reținut pentru 72 de ore într-un dosar de îmbogățire ilicită
Embed:
Fostul viceministru de Interne, Ion Țurcan, reținut pentru 72 de ore într-un dosar de îmbogățire ilicită

Fostul viceministru al Afacerilor Interne Ion Țurcan a fost reținut pentru 72 de ore, după ce procurorii Anticorupție în comun cu ofițerii SPIA au desfășurat percheziții în casa acestuia din centrul Capitelei. Potrivit procurorilor, Țurcan este vizat într-un dosar ințiat pentru îmbogățire ilicită. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o amendă de până la 400 de mii de lei sau până la șapte ani de pușcărie.

"Reținerea a fost dictată.Există probe care confirmă riscurile că pot fi influențați martori sau pot fi distruse probe. În eventualitatea celor 72 de ore se vor efectua acțiuni de urmărire penală și dacă se va reuși conservarea probelor și neadmiterea influențării martorilor, atunci se va aprecia necesitatea solicitării aplicării măsurii preventive."

Dosarul pe numele lui Țurcan a fost inițiat de Procuratura Anticorupție, la sesizarea Autorității Naționale de Integritate.
Fostul viceministru a ajuns în vizorul ANI în luna aprilie a acestui an, în urma unei investigații jurnalistice. Presa a scris atunci că Ion Țurcan ar avea o casă în raionul Criuleni, pe care a scos-o în vânzare cu două milioane de lei. Asta în timp ce imobilul a fost cumpărat cu o sumă mult mai mică și reconstruit. Țurcan a explicat inspectorilor de integritate că a efectuat lucrările cu forțele proprii și cu ajutorul prietenilor.
Verificările au fost efectuate pentru perioada în care acesta a deținut mai multe funcții de conducere în cadrul MAI, inclusiv funcția de viceministru și cea de președinte de raion. Potrivit ANI, Țurcan nu a putut justifica suma de aproximativ 390 de mii de lei, în urma examinării veniturilor și cheltuielilor pentru anul 2019. Dacă actul ANI rămâne definitiv, Ion Țurcan riscă să nu mai ocupe funcții publice pentru o perioadă de trei ani.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.