Franco Frattini APRECIAZĂ acțiunile Guvernului de la Chișinău
Embed:
Franco Frattini APRECIAZĂ acțiunile Guvernului de la Chișinău

Acțiunile întreprinse de Guvernul de la Chișinău care au condus la excluderea Uzinei Metalurgice din Râbnița din lista agenților economici cărora Ucraina le-a impus sancțiuni în mai 2018, au fost salutate de către reprezentantul special al OSCE pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini.

Oficialul a apreciat eforturile depuse de autorități pentru cei două mii de oameni care muncesc la uzină.

Franco Frattini și-a exprimat aprecierea în cadrul unei conferințe de presă organizată astăzi la Chișinău. 

"Vorbim despre mii de angajați și această acțiune este importantă, pentru că elimină orice obstacol. Dacă afirmați că acest teritoriu este parte a Republicii Moldova, trebuie să vă gândiți la interesul oamenilor care lucrează la această uzină", a declarat reprezentantul special al OSCE, Franco Frattini.

La rândul său, vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău creează condiții mai bune pentru acitivitatea tuturor agenților economici care sunt oficial înregistrați pe teritoriul țării noastre. Mai mult, potrivit ei, problema sancțiunilor aplicate uzinei din Râbnița a fost abordată anul trecut, în cadrul formatului 5+2.

"Nu văd nimic ieșit din comun atunci când Guvernul intervine cu acțiuni să asigure ca fiecare agent economic să-și poate dezvolta activitatea în mod normal. Ne interesează să îmbunătățim viața oamenilor care locuiesc în Republica Moldova dacă, mai ales, pretindem că regiunea transnistreană este parte componentă a Republicii Moldova", a afirmat vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

În martie 2019, premierul Pavel Filip a expediat o scrisoare oficială omologului său ucrainean Vladimir Groisman, dar și președintelui Petro Poroșenko, în care a solicitat excluderea Uzinei Metalurgice din Râbnița din lista instituțiilor supuse sancțiunilor. Este vorba despre 700 de agenți economici care cooperează cu Moscova și cărora Ucraina le-a impus sancțiuni în mai 2018.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.