Fratele lui Vasile Popa, șeful interimar al SPPS, este unul dintre figuranții în dosarul privind acordarea frauduloasă a subvențiilor în agricultură
Embed:
Fratele lui Vasile Popa, șeful interimar al SPPS, este unul dintre figuranții în dosarul privind acordarea frauduloasă a subvențiilor în agricultură

Unul dintre figuranții dosarului privind acordarea frauduloasă a subvențiilor în agricultură este șeful Direcției Autorizare Plăți de la AIPA, Adrian Popa.
Acesta este fratele directorului interimar al SPPS, Vasile Popa și cumnatul consilierului municipal Zinaida Popa, care candidează la funcția de deputat din partea PAS.
Informația apărută în spațiul public a fost confirmată de surse din cadrul Centrului Național Anticorupție, dar și de Zinaida Popa.
Ancheta a arătat că gospodăriile țărănești controlate de ultima, dar și de părinții fraților Vasile și Adrian Popa ar fi beneficiat de subvenții de la AIPA în valoare de peste patru milioane de lei.
Zinaida Popa insistă însă că aceste subvenții au fost acordate perfect legal.

La sfârșitul lunii mai, procurorii Anticorupție și ofițerii Centrului Național Anticorupție au făcut percheziții la Agenția pentru Intervenție și Plăți în Agricultură și la Federația Națională a Fermierilor din Moldova. S-au făcut percheziții și în biroul lui Adrian Popa de la AIPA. Potrivit informațiilor din anchetă, publicate în presă, cele patru milioane de lei, care au ajuns la membrii familiei Popa, au fost acordate de AIPA în perioada 2016-2020. Printre beneficiarii acestor bani ar fi Gospodăria Țărănească "Popa Zinaida Alexandr", condusă de cumnata lui Adrian Popa, Zinaida Popa, care candidează pe lista PAS pentru alegerile parlamentare.
Zinaida Popa este nu doar consilier municipal din partea PAS, dar și soția lui Vasile Popa, care a fost numit de președintele țării Maia Sandu în funcția de director interimar al Serviciului Protecție și Pază de Stat. Ea a confirmat că întreprinderea sa a beneficiat de subvenții în suma de 200 de mii de lei de la AIPA, unde lucrează cumnatul său.

"Adrian Popa este cumnatul meu, dar faptul că el cumva a contribuit la facilitarea sau eliberarea subvențiilor la familia mea, pentru Gospodăria "Zinaida Popa" sunt declarații false, fiindcă el nu a fost o persoană împuternicită să facă acest lucru. Toată lumea trebuie să fie verificată, este un proces firesc, dar atâta timp când lumea este curată și face tot conform contribuțiilor, nu avem de ce să ne temem."

De asemenea, beneficiari ai celor patru milioane de lei ar fi fost gospodăriile țărănești conduse de Oleg și Olga Popa, care sunt chiar părinții fraților Adrian și Vasile Popa și, respectiv, socrii candidatului PAS la alegerile parlamentare anticipate.
Am încercat să obținem un comentariu de la Adrian Popa despre subvențiile acordate rudelor sale, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefonul de serviciu al acestuia.

Nici poziția Partidului Acțiune și Solidaritate privind implicarea Zinaidei Popa în acest scandal nu am reușit să o aflăm. Președintele interimar al formațiunii Igor Grosu nu ne-a răspuns la telefon.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.