Gala KOK: Alexandru Prepeliță l-a învins pe românul Andrei Leuștean
Gala KOK: Alexandru Prepeliță l-a învins pe românul Andrei Leuștean
Gala KOK: Alexandru Prepeliță l-a învins pe românul Andrei Leuștean
Clipe de glorie pentru Alexandru Prepeliță! Luptătorul clubului Champion a câștigat piramida în categoria de până la 71 de kilograme la Gala KOK, desfășurată la Sala Polivalentă din Capitală.

Datorită acestui succes, Prepeliță se va confrunta cu Dorel Cristian pentru centura de campion.

În semifinală, sportivul nostru l-a învins pe cipriotul Georgios Kostanidis, iar în duelul decisiv a împărțit pumni și picioare cu românul Andrei Leuștean. Finala a fost una echilibrată și Prepeliță s-a impus la puncte după o rundă suplimentară.

"Am răbdat un mic mai mult ca el, poate. Am muncit foarte mult. Rugăciunele mele care le-am indicat lui Dumnezeu s-au îndeplinit. Aici a fost numai mâna și voia lui Dumnezeu", a afirmat luptătorul K-1, Alexandru Prepeliță.

"A fost un meci echilibrat. Cred că am fost mai bun și cam atât. Nu sunt obișnuit cu jumătățile de măsură. Sunt vinovat de ceea ce s-a întâmplat în această seară și o să muncesc mult mai mult în viitor", a spus luptătorul K-1, Andrei Leuștean.

În urma acestei victorii Prepeliță va lupta pentru centura de campion cu Dorel Cristian. Acesta l-a învins pe olandezul Amine Doudou.

Un succes istoric l-a obținut Nadejda Canțîr. Moldoveanca a câștigat partida cu Feride Kirat din Turcia și se va bate pentru centură în categoria de până la 51 kilograme cu Esma Hasshass.

Luptătoarea olandeză a învins-o pe Canțîr în luna octombrie a anului trecut.

"Am o șansă să-mi iau revanșa, vreau foarte mult să iau centura care va fi a mea. Muncesc foarte mult și este doar a mea", a spus luptătoarea K-1, Nadejda Canțîr.

Cel mai rapid frumos al serii l-a reușit Aurel Ignat. El a avut nevoie mai puțin de două minute pentru a-l trimite pe podea pe olandezul Noah Apituley.

"Surpriza a fost și pentru mine, și pentru spectatori. A fost destul de dificil, ca și orice luptă. Nu există o luptă ușoară", a comunicat luptătorul K-1, Aurel Ignat.

Alexandru Burduja a pierdut dramatic în fața lui Vasil Ducar. Deși a fost numărat de două ori, cehul l-a făcut knockout pe Burduja cu 8 secunde până la finalul duelului.

Un alt luptător K-1 din Republica Moldova, Maxim Bolotov, a pierdut prin knockout în fața olandezului Colin George.

"M-am așteptat să termin lupta prin knockout. Am vorbit despre asta anterior și am promis că totul se va încheia în a doua rundă", a afirmat luptătorul K-1, Colin George.

A suferit înfrângere și Stanislav Reniță. Belarusul Oleg Lihtorovici i-a spart arcada sportivului din Basarabeasca, căruia medicii i-a interzis să continue partida.

"Sunt mulțumit de gala de astăzi, deoarece au fost lupte pe măsură, lupte interesante. Am avut sentimentul bucuriei și scârbă pentru luptătorii noștri, dar asta este sport", a afirmat președintele Asociației FEA, Dorin Damir.

Următoarea Gala KOK de la Chișinău va avea loc în luna septembrie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.