Gala Premiilor în Sănătate 2018. 11 câștigători au primit diplome și statuete de bronz pentru merite deosebite
Embed:
Gala Premiilor în Sănătate 2018. 11 câștigători au primit diplome și statuete de bronz pentru merite deosebite

Cei mai buni medici, directori de spitale, jurnaliști și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale au fost decorați aseară, în cadrul Galei Premiilor în Sănătate 2018. 11 câștigători au primit diplome și statuete de bronz pentru merite deosebite. 

Cel mai de preț premiu i-a revenit chirurgului Eugeniu Maloman, în vârstă de 90 de ani. În toată cariera sa, el a salvat peste 600 de vieți cu bisturiul.

"Un medic este obligat toată viața să-și facă datoria. Cuvintele moștenite încă de la oratorii romani și greci sunt următoarele și asta este deviza de care trebuie să se conducă un chirurg astăzi: impavidi progrediamur", a menționat medicul chirurg, Eugeniu Maloman.

În cadrul evenimentului, a fost premiată și o echipă de urgență.

"Din secunda primirii solicitării până la sosirea locului este cel mai greu pentru noi. Tot timpul așteptăm momentul cel mai greu, cel mai grav, ca să nu scăpăm momentele cele mai principale", a spus medicul de urgență Parascovia Malețchi.

Un premiu a ajuns și la Chișcăreni, raionul Sângerei.

Elena Cărăuș este medic la Centrul de Sănătate din localitate de 37 de ani. Nu și-a dorit cu tot dinadinsul să fie medic, dar soarta a vrut ca ea să salveze vieți.

"Nu regret că am ales această profesie. Sunt bucuroasă când ajut pe cineva și se face bine. Nu tot timpul poți sta în fața unei maladii, dar măcar cu un sfat sau o vorbă bună și tot îi ajutăm", a spus medicul de familie Elena Cărăuș.

Cei care au luat premiul pentru cea mai bună echipă a medicilor de familie au grijă de sănătatea a peste trei mii de oameni din cinci sate.

La  Gala Premiilor în Sănătate a fost prezent și premierul Pavel Filip. Oficialul a dat asigurări că Guvernul va lua măsuri pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale.

"Să oferim servicii de calitate medicale. În al doilea rând, să ajungem să vă oferim condiții de muncă calitative și confortabile, dar și desigur să vă putem oferi un salariu pe care îl meritați", a declarat prim-ministrul, Pavel Filip.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari le-a mulțumit medicilor pentru munca lor.

"Sistemul de sănătate are oameni de valoare care în pofida tuturor greutăților poartă halatul alb cu un profesionalism înalt, cu demnitate, dedicație și implicare. Pentru asta mă închin în fața dvs. și vă mulțumesc", a spus ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Premiul pentru cel mai bun jurnalist în domeniul sănătății i-a revenit reporterului Canal 3, Irina Lencăuțan. Iar reporterul PRIME TV Anna Glușco a fost nominalizată.

"În acest domeniu, mă pot considera un începător. În reportajele realizate am încercat să scot la iveală și problemele care, din păcate, încă există în medicina din Moldova. În același timp, prezint și rezultatele pozitive, istoriile de succes ale medicilor noștri, care sunt dedicați muncii", a afirmat reporterul PRIME TV, Anna Glușco.

Gala Premiilor în Sănătate a a ajuns la cea de-a cincea ediție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.