Gala premiilor UNITEM 2017. Bucuria a fost dublă pentru prezentatorul CANAL 2 Victor Nofit
Embed:
Gala premiilor UNITEM 2017. Bucuria a fost dublă pentru prezentatorul CANAL 2 Victor Nofit

Legendara piesă "Casa Mare" scrisă de Ion Druță "Casa Mare" și montată de Sandu Cozub a fost desemnată drept cel mai bun spectacol dramatic al anului. Premiul Mare al Galei UNITEM 2017 a fost acordat aseară de către Ministerul Culturii. Evenimentul a ajuns la cea de-a XVI-a ediție și este considerat un fel de Gală a Oscarurilor moldovenesti. 

Piesa "Casa Mare" este considerat de critici drept un "veritabil manual de etică", care într-o manieră poetică dezvăluie "o frumoasă poveste de dragoste uneori ignorată de criticii seduși de schema morală".

Modul în care echipa Teatrului Național "Mihai Eminescu" a reușit să transmită spectatorilor acest mesaj a fost apreciat nu doar cu premiul pentru cel mai bun spectacol dramatic al anului, dar și cu premiul mare pentru regie.

"Este o bucurie pentru noi și suntem onorați să primim aceste premii. Te motivează să mai faci, să mai lucrezi", a spus regizorul Sandu Cozub. 

Premiul pentru cel mai bun rol feminin a revenit actiței Svetlana Tuz, pentru rolul Maude în spectacolul "Harold și Maude" de Colin Higgins, montat pe scena Teatrului "Anton Cehov.

"Am mari emoții. Este o onoare să primești un asemenea premiu pentru munca pe care noi, actorii, o facem", a spus actrița Svetlana Tuz.

Trofeul pentru cel mai bun rol masculin i-a revenit actorului de la Tiraspol Arteom Mazur pentru rolul Vartolomei Sidorovich Kopeikin jucat în spectacolul "Дом на Петербургской стороне".

"Este primul meu premiu și sunt nespus de fericit", a zis actorul Arteom Mazur.

Actrița de teatru și cinema Viorica Chircă s-a învrednicit de Premiul de Excelență, înmânat de Fundația lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

"Fundația noastră susține actul cultural chiar din primul an de la lansare și suntem foarte bucuroși să fim iarăși aici", a afirmat directorul executiv Fundația lui Vlad Plahoniuc "Edelweiss", Lara Moraru.

"Mă simt fericită. Vă mulțumesc vouă, spectatorilor că voi nu m-ați lăsat, niciodată singură", a spus actrița Viorica Chircă.

Pe scenă Galei UNITEM au urcat nu doar artiștii, dar și actorii de pe scena politică, care au susținut acordarea premiilor.

"Premiul "Anatol Pânzaru" îl înmânăm domnului Ion Malcoci", a menționat deputatul PDM, Eugeniu Nichiforciuc.

Cel mai bun spectacol cu păpuși a fost declarat spectacolul "Легенда о добром сердце" montat la Teatrul Republican "Licurici".

"Am susținut toate noile proiecte care apar în viața teatrală. Vom face tot posibilul ca teatrul moldovenesc să cunoască gloria sa și în continuare", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

"Această gală se mai deosebește și cu foarte mulți tineri care au apărut la rampa scenei, mulți actori în debut, mulți regizori în debut", a spus președintele Uniunii Teatrale, sandu Grecu.

41 de spectacole montate în teatrele din întreaga țară au participat la concursul Galei Premiilor UNITEM 2017.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.