Gazprom îi dă răgaz Republicii Moldova pentru plata datoriilor. Care este noul termen limită (VIDEO)
Embed:
Gazprom îi dă răgaz Republicii Moldova pentru plata datoriilor. Care este noul termen limită (VIDEO)

Gazprom îi dă un răgaz Republicii Moldova și nu sistează livrările de gaze la miezul nopții, chiar dacă țara noastră nu a plătit datoria pentru octombrie și avansul cerut de Federația Rusă pentru noiembrie. Compania rusă a anunțat că a acceptat să prelungească termenul limită până în 26 noiembrie. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

”Gazprom a decis, cu titlu de excepție și făcând un gest de bună voință, înțelegând cu ce greutăți se pot ciocni în această situație cetățenii Republicii Moldova, să accepte rugămintea autorităților moldovenești.”


Kuprianov a menționat că autoritățile de la Chișinău recunosc pe deplin legitimitatea pretențiilor Gazprom și se angajează să achite plățile curente vineri, 26 noiembrie. El și-a exprimat speranța că, pe viitor, Moldova va achita la timp pentru gaze.”Gazprom mizează pe îndeplinirea absolută a obligațiilor sale contractuale în viitor și pe efectuarea plăților curente la timp. Prevederile contractuale trebuie respectate.”


Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a confirmat într-o postare pe Telegram că Gazprom a aprobat solicitarea sa de a amâna plata datoriei până vineri. El a reamintit că Guvernul a întreprins măsurile necesare pentru ca banii să fie virați companiei ruse.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.