Gest de pace! Pakistanul va elibera un pilot indian pe care l-a capturat miercuri, după doborârea a două avioane militare ale Indiei
Embed:
Gest de pace! Pakistanul va elibera un pilot indian pe care l-a capturat miercuri, după doborârea a două avioane militare ale Indiei

Pakistanul va elibera un pilot indian pe care l-a capturat miercuri, după doborârea a două avioane militare ale Indiei. Gestul Islamabadului are drept scop detensionarea situației dintre cele două țări rivale și puteri nucleare. Pilotul va fi predat autorităților de la New Delhi la un punct de trecere a frontierei cu India.

Între timp, în presă au apărut și primele imagini, în care pilotul afirmă că a fost tratat bine și că nu-și va schimba opinia când se va reîntoarce în țara sa. Premierul pakistanez Imran Khan a anunțat că el va fi eliberat ca un gest de pace față de India, care nu trebuie tratat ca o slăbiciune.   

Un avion de luptă indian a atacat marți o tabără teroristă de pe teritoriul pakistanez. Miercuri, Pakistanul a anunțat că a doborât două avioane indiene care i-ar fi violat spațiul aerian și că un pilot a fost arestat. În replică, India a anunțat că a doborât un avion pakistanez. Pilotul s-a catapultat, dar locul aflării sale nu se cunoaște deocamdată. SUA au solicitat celor două țări să evite cu orice preț escaladarea conflictului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.