Gianni Buquicchio: Moldova este un elev bun la capitolul îmbunătățirea legilor și funcționarea instituțiilor democratice
Embed:
Gianni Buquicchio: Moldova este un elev bun la capitolul îmbunătățirea legilor și funcționarea instituțiilor democratice

Moldova este un elev bun la capitolul îmbunătățirea legilor și funcționarea instituțiilor democratice. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, la o întrevedere pe care a avut-o, la Strasbourg, cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Oficialul european a menționat că este un prieten al țării noastre și a îndemnat autoritățile de la Chișinău să continue reformele începute. 

"La întâlnirea cu domnul Buquicchio, desigur, am discutat despre multe, inclusiv despre modul cum implementăm noi în RM recomandările Comisiei de la Veneția în ceea ce privește schimbarea sistemului electoral", a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM le-a mulțumit reprezentanților Comisiei de la Veneția pentru expertizele oferite în elaborarea mai multor legi din țara noastră. Vlad Plahotniuc este convins că Moldova va avea, în continuare, o colaborare eficientă cu experții europeni în domeniul dreptului constituțional. În context, președintele Comisiei, Gianni Buquicchio, și-a reafirmat opinia referitoare la suveranitatea Moldovei.

Tot la Strasbourg, Vlad Plahotniuc s-a întâlnit și cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. Liderul democraților a menționat că problema privind respectarea drepturilor omului și funcționarea justiției sunt foarte importante pentru țara noastră.

"La întâlnirea cu Jagland i-am mulțumit pentru interesul, atenția și suportul pe care îl acordă dumnealui Republicii Moldova și l-am asigurat că guvernarea de la Chișinău și în special PDM susține planul de acțiuni pentru Moldova 2017-2020", a mai spus liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

La rândul său, Thorbjorn Jagland a apreciat evoluțiile pozitive din dosarul transnistrean, inclusiv semnarea recentă a celor patru protocoale dintre Chișinău și Tiraspol.

Oficialii au vorbit și despre reforma administrației publice centrale, implementată în perioada 2016-2017.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.