Grădinițele și-ar putea relua activitatea după 15 iulie, doar dacă situația epidemiologică se va ameliora
Embed:
Grădinițele și-ar putea relua activitatea după 15 iulie, doar dacă situația epidemiologică se va ameliora

Grădinițele și-ar putea relua activitatea după 15 iulie, dacă situația epidemiologică se va ameliora. Anunțul a fost făcut de către președintele Igor Dodon, după ședința tradițională de luni, la care au mai participat premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Primele ar urma să se redeschidă grădinițele din zonele rurale.

"În cazul în care situația va fi favorabilă, începând cu localitățile rurale, cel mai probabil, va fi luată decizia de redeschidere a grădinițelor, evident în funcție de situația epidemiologică în fiecare localitate în parte."

Decizia vine după ce, în weekend, un grup de părinți din municipiul Bălți a protestat și a cerut redeschiderea grădinițelor. Participanții la manifestație susțin că nu au cu cine-și lăsa copiii, iar din acest motiv sunt puși în situația de a-și lăsa micuții singuri în casă.

Și autoritățile din Capitală se pregătesc pentru redeschiderea instituțiilor de învățământ preșcolar. Viceprimarul Angela Cutasevici a anunțat că, săptămâna trecută, 148 de angajați ai grădinițelor au participat la traininguri online.

"Acopul acestor formări este instruirea asistenților medicali, bucătari, ajutori de educatori privind cerințele față de atribuțiile de funcție și respectarea regulilor igienico-sanitare în perioada postpandemică în cadrul instituțiilor de educație timpurie."

Instituțiile de învățământ au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a noului tip de coronavirus. Recent, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat un regulament cu regulile care urmează să fie respectate odată cu redeschiderea grădinițelor. Printre acestea sunt grupele formate doar din zece copii, asigurarea cu dezinfectant și termometre cu infraroșu, iar personalul va trebui să poarte măști, mănuși și halate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.