GRAFICĂ SPECIALĂ LA PRIME, CONVOIUL A AJUNS LA CHIȘINĂU
Embed:
GRAFICĂ SPECIALĂ LA PRIME, CONVOIUL A AJUNS LA CHIȘINĂU

Un convoi de 20 de camioane, cu ajutor medical din România, a ajuns în țara noastră. În această dimineață, camioanele au trecut Vama Leușeni, unde au fost întâmpinate de ambasadorul României în Moldova, Daniel Ioniță, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății de la Chișinău, Alexandru Holostenco.Zeci de unioniști au ajuns pe traseul Leușeni - Chișinău, pentru a-i mulțumi poporului român pentru asistența oferită medicilor și pacienților din Moldova.
Valoarea ajutorului de peste Prut este de 3,5 milioane de euro.

"Este un gest de solidaritate umană, este un gest de imensă empatie, este un gest prin care subliniem și cu acest prilej că România a fost, este și va fi alături de cetățenii Republicii Moldova."

"Acest lot îl apreciem ca unul valoros în această dificilă perioadă pentru Republica Moldova și pentru țările din regiune. Va servi un bun ajutor și pentru personalul medical și pentru pacienți care sunt tratați."

Mai mulți cetățeni ai țării noastre
s-au aliniat pe marginea traseului Leușeni - Chișinău cu drapele și mesaje de mulțumire în adresa statului român pentru ajutorul acordat Moldovei.

"Am venit să îmi văd frații. Să le mulțumesc din suflet că au venit să ne dea ajutor într-o grea cumpănă. Vreau să mulțumim din tot sufletul că au venit la timp."

"Am venit în semn de recunoștință, în semn de mulțumire poporului român, fraților români care din bucățica lor au hotărât să o împartă și cu noi."

"Mulțumim până la stele și înapoi poporului român pentru cea mai generoasă donație. 20 de autocare. Nimeni nu a donat atât de mult pentru frații de peste Prut. Le suntem recunoscători și de asta am venit aici, să îi întâmpinăm așa cum se cuvine."

Ajutorul umanitar este unul consistent. Acesta constă din 500 de mii de măști de protecție, 25 de mii de combinezoane, cinci mii de viziere și ochelari de protecție, 200 de mii de mănuși, 2800 de cutii de medicamente, zece izolete și 80 de mii de litri de alcool sanitar.

Convoiul umanitar urma să ajungă la Chișinău ieri, când s-au împlinit 30 de ani de la "Podul de Flori", însă din anumite motive, acest lucru nu s-a întâmplat. Guvernul României a aprobat oferirea ajutorului în data de 30 aprilie. În acea zi, în Republica Moldova a venit o echipă medicală din România, formată din 52 de persoane. Din acest număr, 42 sunt medici și asistenți medicali, care lucrează cot la cot cu doctorii moldoveni în lupta cu noul coronavirus.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.