Guvernul Sandu vrea să se împrumute de la Guvernul României pentru a putea achita salariile bugetariilor
Embed:
Guvernul Sandu vrea să se împrumute de la Guvernul României pentru a putea achita salariile bugetariilor

Guvernul Alianței PSRM-ACUM vrea să se împrumute din nou. Cabinetul de miniștri speră să obțină de data aceasta bani de la Guvernul României. Autoritățile nu știu deocamdată ce sumă ar putea primi, însă au nevoie de bani ca să poată plăti salariile.

Mai mult, premierul Maia Sandu speră să convingă vecinii să ne ofere prima tranșă până la sfârșitul acestui an.

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, a menționat în cadrul unui club de presă că Guvernul de la Chișinău vrea să acceseze un nou împrumut financiar.  

Natalia Gavrilița nu a precizat care este mărimea împrumutului pe care mizează Guvernul de la Chișinău. Astfel, am încercat să aflăm detalii de la premierul Maia Sandu. Prim-ministrul, însă, afirmă că deocamdată nu există decât o intenție în acest sens.

La o lună și jumătate de la schimbarea Guvernării, alianța PSRM-ACUM s-a împrumutat deja cu peste o sută de milioane de dolari. Pentru interconectarea rețelelor electrice dintre Repubica Moldova și România statul a luat un credit de 61 de milioane de dolari de la Banca Mondială. Alte 46,5 milioane de dolari vor fi împrumutate de la Fondul Monetar Internațional.

Împrumutul se lasă însă cu scandal, întrucât creditorii au condiții pentru oferirea acestuia, iar Guvernul a acceptat să majoreze unele impozite în schimbul împrumutului. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.