Guvernul și-a plătit datoria față de CEC. Cabinetul de miniștri a mai alocat peste 22 de milioane de lei pentru alegerile din 11 iulie
Embed:
Guvernul și-a plătit datoria față de CEC. Cabinetul de miniștri a mai alocat peste 22 de milioane de lei pentru alegerile din 11 iulie

Guvernul a alocat Comisiei Electorale Centrale încă 22,4 milioane de lei, bani promiși pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate care au avut loc în data de 11 iulie. Banii au fost luați din Fondul de Rezervă și vor fi utilizați pentru achitarea salariilor funcționarilor electorali.

"Noi ne-am onorat angajamentul Guvernului dat Comisiei Electorale Centrale că banii pe care CEC i-a cheltuit pentru organizarea și desfășurarea scrutinului vor fi, și, iată că sunt virați în contul CEC"

Banii urmau să ajungă pe contul CEC încă săptămâna trecută, înainte de scrutin, dar ședința de Guvern în cadrul căreia urma să fie discutat subiectul a fost amânată din lipsă de cvorum. Atunci, CEC a precizat că poate desfășura scrutinul fără impedimente chiar și în aceste condiții, întrucât funcționarii electorali sunt plătiți după scrutin. Guvernul a mai oferit anterior 70 de milioane de lei CEC-ului pentru organizarea alegerilor parlamentare. Alte aproape 20 de milioane au fost oferite sub formă de măști, dezinfectanți și viziere. Inițial, CEC a solicitat 125 de milioane de lei pentru desfășurarea scrutinului, dar premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a spus că suma trebuie revizuită. 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.