Guvernul vrea să modernizeze agricultura din Moldova, prin elaborarea unor noi politici în domeniu
Embed:
Guvernul vrea să modernizeze agricultura din Moldova, prin elaborarea unor noi politici în domeniu

Guvernul vrea să modernizeze agricultura din Moldova, prin elaborarea unor noi politici în domeniu, astfel încât și tinerii să fie atrași de această ramură. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu la inaugurarea expozițiilor internaţionale specializate ”Moldagrotech” şi ”Farmer – 2020”. Evenimentul s-a desfășurat în acest an la Institutului de Fitotehnie Porumbeni din localitatea Pașcani, Criuleni și a strâns aproximativ 50 de companii din Republica Moldova, România și Ucraina.


"Ne bucurăm că agricultorii sunt un pic mai bucuroși decât i-am văzut în august, atunci când erau foarte descurajați de condițiile climaterice. Mulți dintre ei deja au semănat și în mod firesc caută tehnică nouă. Noi o să continuăm, prin fondul de subvenționare, să subvenționăm aceste achiziții de tehnică."

În cadrul expoziției au fost prezentate tehnologii noi în domeniul agricol, sisteme de irigare, dar și tehnică performantă de prelucrare a solului. Evenimentul se va încheia în data de 17 octombrie. Potrivit Guvernului, în acest an, pierderile în agricultură provocate de secetă și grindină se ridică la peste un miliard de lei. Drept urmare, executivul a decis să acorde de la 1100 la 3800 de lei compensații pentru fiecare hectar afectat de secetă. În total, suma subvențiilor solicitate de producătorii agricoli pe parcursul ultimilor cinci ani se ridică la 1,8 miliarde de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.