Hrișca cu larve returnată! Cerealele cu viermi care au ajuns în mai multe grădinițe din Capitală au fost întoarse furnizorului
Embed:
Hrișca cu larve returnată! Cerealele cu viermi care au ajuns în mai multe grădinițe din Capitală au fost întoarse furnizorului

Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au găsit aproape jumătate de tonă de hrișcă cu larve de molie la depozitul, care a livrat produsul grădiniței numărul 157 din Chișinău și de la care a și pornit scandalul terciului cu viermi.

Mai mult, specialiștii au depistat și alte încălcări. 

Cele 453 de kilograme de hrișcă au fost returnate de alte grădinițe. În același timp, la depozitul importatorului de hrișcă lipsesc registrele de evidență a hrișcăi reambalate și de verificare a produselor finite. În timpul unui control anterior, au fost constatate probleme de igienă și păstrare corectă a produselor.

Potrivit ANSA, responsabilitatea pentru alimentația copiilor o poartă însă în primul rând persoanele cu funcții de decizie, începând de la licitațiile de procurare a produselor, până la funcționarea blocurilor alimentare, inclusiv administrația publică locală.

Despre terciul cu viermi de la grădinița 157 s-a aflat după ce câțiva părinți s-au plâns pe internet.

În urma acestui caz, au fost sancționați șeful interimar al Direcției Generale Educație a Capitalei, șefa Direcției Educație Buiucani, directoarea, dar și bucătarul de la grădiniță.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.