Igor Dodon, acuzat de PAS de ingerință în justiție
Embed:
Igor Dodon, acuzat de PAS de ingerință în justiție

Candidatul independent la funcția de președinte, Igor Dodon, este acuzat de ingerință în justiție. Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, susține că, la indicațiile lui Igor Dodon, în ultima perioadă, ar fi fost absolvite de răspundere penală mai multe persoane periculoase sau pedepsele unora au fost reduse. Solicitată să comenteze acuzațiile, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, ne-a spus că acestea sunt nefondate.

''Închiderea dosarelor și eliberarea criminalilor pe bandă rulantă de către judecători promovați de Igor Dodon au două explicații. E clar pentru toți că aceste acțiuni orchestrate de Dodon sunt, de fapt, datoriile pe care el trebuie să le plătească pentru cei care au finanțat campaniile electorale anterioare și actuale. ''

Mihai Popșoi a vorbit despre zece dosare în care judecătorii ar fi luat decizii necorespunzătoare. Printre acestea este cel al lui Grigore Caramalac, alias „Bulgarul”, al cărui dosar, în care era învinuit de banditism, estorcare de bani, tentative de omor și mai multe episoade de șantaj, a fost recent clasat. Un alt dosar la care s-a referit Popșoi este cel al fostului director al SIS, Vasile Botnari, condamnat pentru abuz în serviciu în cazul expulzării profesorilor turci. Botnari a fost amendat cu 88 de mii de lei și privat de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de cinci ani. Mihai Popșoi crede că și omul de afaceri Veaceslav Platon a fost eliberat, pe nedrept, din pușcărie. Platon a ieșit din detenție în vara acestui an, după patru ani de închisoare, fiind condamnat în dosarul Băncii de Economii. Purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, ne-a declarat că acuzațiile lui Mihai Popșoi sunt nefondate, iar asemenea subiecte nu au nicio legătură cu activitatea președintelui și a Președinției.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.