Igor Dodon: Curtea Constituțională a indicat din nou care este locul Președinției
Embed:
Igor Dodon: Curtea Constituțională a indicat din nou care este locul Președinției

Liderul PSRM Igor Dodon afirmă că Înalta Curte a arătat din nou care este locul Președinției și nu i-a permis Maiei Sandu să încalce Constituția. Într-un postare pe o rețea de socializare, politicianul spune că decizia CC care stabilește că șeful statului nu poate face modificări în componența unui Guvern interimar, este una corectă și va evita blocarea activității instituțiilor statului. Între timp, reprezentanții Președinției au menționat că decizia Curții Constituționale este una bună pentru situația actuală.

Igor Dodon a scris pe contul sau de Telegram că Înalta Curte nu i-a permis Maiei Sandu să încalce Constituția, să schimbe miniștrii și să numească alții, la discreția sa, în condițiile în care guvernul asigură interimatul. Totodată, potrivit politicianului, decizia CC de a permite guvernului interimar să numească în funcțiile vacante secretari de stat și directori ai departamentelor și agențiilor este corectă. Dodon a apreciat și acordarea unor împuterniciri suplimentare guvernului interimar în cazul în care Parlamentul va declara instituirea stării de urgență.
Iar consilierul prezidențial în domeniul Justiției, Olesea Stamate, a scris pe Facebook că decizia Curții Constituționale clarifică competențele Guvernului interimar și este o decizie bună pentru situația actuală, deoarece poate face Guvernul mai puternic pe timp de criză. Potrivit Președinției, decizia va corecta lipsa totală de responsabilitate a foștilor miniștri și secretari de stat care au fugit de responsabilități în plină criză. Sperăm că această fereastră de oportunitate va fi folosită cu înțelepciune de Executiv, în interesul cetățenilor", se mai precizează în mesajul consilierului Olesea Stamate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.