Iile au cucerit Londra. Copiii prințului William vor purta costume românești
Embed:
Iile au cucerit Londra. Copiii prințului William vor purta costume românești

Costumele naționale românești vor fi purtate, în curând, și la Palatul Buckingham, reședința familiei regale din Londra. George și Charlotte, copiii prințului William și ai ducesei de Cambridge, Kate, vor avea în garderobă ținute create de designerul din țara noastră, Elena Ețcu. Copii le vor purta pe 27 martie zi în care se împlinesc 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Hainele vor ajunge la Londra săptămâna viitoare. 

Creatoarea Elena Ețcu spune că a fost contactată de reprezentanții diasporei din Regatul Unit și rugată să confecționeze costume populare pentru copiii prințului William și ai ducesei Kate Middleton. Designerul a acceptat imediat provocarea, dar a urmat o decizie complicată. Meșterița susține că s-a gândit mult ce ornamente să folosească pentru ținutele micului prinț George și ale prințesei Charlotte.

"Au primit bunul acord al familiei regale, al ducelui William și al soției și ca probă au zis că ar fi de acord să îmbrace copiii. Ne-a luat un pic de timp până ne-am decis ce vrem. Noi am făcut un studiu. Ne-am uitat la culorile drapelului Angliei. Aici avem niște valuri de apă, lucru care caracterizează teritoriul Angliei. Am făcut mai multe probe", a afirmat designerul Elena Ețcu.

Când costumele erau aproape gata, meșterița s-a mai ciocnit cu o problemă.

"Stofa este naturală. E bumbac. Fetița o să aibă ie, fustiță și cordon. La băiețel o să fie cămașă, cordon și spre marea noastră mirare, în ultima sută de metri am depistat că prințul George nu o să îmbrace pantaloni pentru că el nu are voie până la opt ani. Copiii până la opt ani poartă pantaloni scurți", a spus designerul Elena Ețcu.

În această primăvară, prințul William și Kate Middleton vor deveni părinți pentru a treia oară, așa că designerul din Moldova a pregătit ținute și pentru acest copil, așteptat de o lume întreagă.

"Dacă o să fie fetiță desigur o să îi propunem o rochiță. Dacă băiețel sigur că o să fie o cămașă și cred că la fel pantaloni scurți", a spus designerul Elena Ețcu.

O ținută creată de Elena Ețcu costă, cel puțin, o mie de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.