Ilan Șor îl acuză pe șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, de imixtiune în treburile interne ale Moldovei
Embed:
Ilan Șor îl acuză pe șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, de imixtiune în treburile interne ale Moldovei

Acuzații dure la adresa șefului Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, din partea liderului Partidului "ȘOR". Politicianul îl acuză pe diplomat de faptul că acesta s-ar manifesta ca un supraveghetor al Moldovei și și-ar permite să se implice direct în treburile interne ale țării noastre. Declarația a fost făcută într-o înregistrare video plasată pe site-ul formațiunii conduse de Ilan Șor. Replica vine după ce recent Peter Michalko a criticat implicarea lui Ilan Șor în formarea majorității parlamentare pentru susținerea candidaturii Marianei Durleșteanu pentru șefia unui nou Guvern.  Șeful Delegației UE la Chișinău nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

"El vrea ca deciziile suverane ale Republicii Moldova să fie luate în biroul lui. Iar orice declarație, acțiune a fiecărui politician moldovean să fie coordonată mai întâi cu el. Michalko se apropie deja de situația când va controla în totalitate țara. "

Președintele Partidului "ȘOR", Ilan Șor, l-a criticat pe șeful Delegației UE pentru declarația sa despre faptul că este îngrijorătoare situația atunci când în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului sunt implicate persoane care au participat la frauda bancară. Ilan Șor susține că acțiunile și declarațiile lui Peter Michalko contravin statutului său de diplomat și încalcă grav prezumția nevinovăției. Drept dovadă că Michalko ar controla alți politicieni, Șor atrage atenția că declarații similare cu cele ale diplomatului european au fost făcute de către liderul Partidului Democrat, Pavel Filip.

"Nu am trecut cu vedere declarațiile așa-numitului președinte al "fostului Partid Democrat", Pavel Filip, și cele făcute de șeful Delegației UE în țara noastră, Peter Michalko. Aceste declarații au fost coordonate. În general, este interesant faptul cu un diplomat european se întâlnește cu un asemenea personaj ca Pavel Filip, cu un trecut dubios."

Am trimis o scrisoare pe adresa Delegației UE în Republica Moldova, pentru a cere o reacție de la Peter Michalko la acuzațiile lansate de Șor, dar deocamdată nu am primit vreun răspuns. De asemenea, am solicitat o reacție și de la Pavel Filip, dar nici liderul PDM nu a venit deocamdată cu o replică.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.