Imagini REVOLTĂTOARE la pelerinajul Cuvioasei Parascheva din Iași. O femeie, surprinsă cum ștergea racla cu măști
Embed:
Imagini REVOLTĂTOARE la pelerinajul Cuvioasei Parascheva din Iași. O femeie, surprinsă cum ștergea racla cu măști

Imagini revoltătoare la moaștele cuvioasei Parascheva din Iași. O femeie a fost filmată în timp ce șterge măști de protecție chiar de racla sărutată de zeci de mii de oameni. Femeia a explicat că duce măștile familiei sale, să le poarte, crezând că ele au puteri tămăduitoare. Între timp, tot la Iași ambulanțele care preiau cazurile grave de COVID fac cozi la intrările în spitale, arhipline cu bolnavi de coronavirus.


"Am simțit, așa, o chemare și... Sunt 5 sau 6 ani și în fiecare an eu vin aicea. Locuiesc în Italia, sunt cetățean italian, dar nu pot fără ajutorul dânsei. Anul ăsta soțul meu a fost foarte bolnav. Sunt măritată cu un italian. - Am văzut că ați atins și mai multe măști. - Măști, le duc acasă pentru ei.

Peste 40 de mii de pelerini au trecut pe la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Se așteaptă ca numărul lor să crească, or în fiecare an, în ajunul hramului, curtea Mitropoliei e neîncăpătoare. Enoriașii sunt lăsați să decidă singuri dacă poartă sau nu măști de protecție.


"Noi nu îi sfătuim nimic, îi lăsăm să își manifeste credința neîngrădit. Mi se pare firesc așa."

Iașiul este unul dintre orașele lovite puternic de valul 4 al pandemiei. Presa de peste Prut relatează că imaginile din spitale sunt parcă rupte din vremuri de război. Ambulanțele stau ore în șir cu bolnavi așteptând un loc să se elibereze.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.