În atenția locuitorilor Capitalei. Transportatorii de pe 28 de linii municipale nu au ieșit astăzi pe trasee
Embed:
În atenția locuitorilor Capitalei. Transportatorii de pe 28 de linii municipale nu au ieșit astăzi pe trasee

Microbuzele care circulă pe 28 de linii municipale nu vor ieși mâine pe traseu. Administratorii liniilor au anunțat că se alătură protestului anunțat de transportatori pentru 23 februarie. Aceștia au semnat o petiție pe care au adresat-o Consiliului Municipal Chișinău în care și-au anunțat revendicările. Și reprezentanții Asociației Patronale a Profesioniștilor în Transporturi au anunțat că vor participa la protestul de mâine. Aceștia sunt nemulțumiți de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică de a reduce numărul pasagerilor la 50 la sută din capacitatea vehiculelor.

Asociația "Transportatorul" solicită autorităților să administreze într-un interval de șapte zile vaccinul anti COVID tuturor șoferilor de microbuze de linie. Aceștia mai cer echipament de protecție pentru toți șoferii. Printre revendicările asociației de profil se numără și acordarea compensațiilor pentru fiecare lună de pandemie, egale cu salariul mediu pe economie.
Totodată, aceștia solicită oferirea gratuită a motorinei pentru transportul de pasageri din rezerva de stat ori din ajutoarele străine. Reprezentanții asociației susțin că protestul transportatorilor ar putea avea consecințe grave.


"Refuzul de a susține ramura transportului, încercări de a bloca și incapacitatea de a înțelege procesele economice, care real au loc. De la 1 ianuarie curent, Guvernul precedent a majorat taxele și impozitele. În loc să caute vaccin, locuri de muncă pentru oameni, suport pentru bussines, se iau decizii absolut incompetente. "


Șeful Secției Supraveghere Epidemiologică din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Ștefan Gheorghiță, critică decizia transportatorilor.


"Transportul este supraaglomerat, atât cel urban cât și cel interurban, de asta autoritățile au fost nevoite să emită o hotărâre cu privire la transportul public. În loc ca transportatorii să își aducă transportul în ordine în conformitate cu cerințele CNESP și să ne ajute ei scriu scrisori pe la Guvern. Demonstrând că aceste restricții sunt dure, ele nu sunt dure, ele sunt elaborate în baza declanșării procesului epidemic."


Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat săptămâna trecută că va organiza proteste în toată țara, în data de 23 februarie, prin suspendarea curselor la nivel național. Transportatorii sunt nemulțumiți de restricțiile impuse în contextul numărului tot mai mare de bolnavi de COVID-19. Ulterior, Comisia Națională Excepțională pentru Sănătate Publică a anulat decizia de a limita numărul de pasageri până în data de 28 februarie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.