În atenția șoferilor care și-au lăsat mașinile pe unde apucă! Poliția a început lupta cu vehiculele parcate neregulamentar pe străzile Capitalei
Embed:
În atenția șoferilor care și-au lăsat mașinile pe unde apucă! Poliția a început lupta cu vehiculele parcate neregulamentar pe străzile Capitalei

Poliția a început lupta cu șoferii care parchează neregulamentar pe străzile Capitalei. Astfel, vehiculele care vor bloca traficul sau accesul pietonilor vor fi ridicate și evacuate în afara orașului, unde vor fi parcate pe o platformă special amenajată. Noile reguli sunt prevăzute într-o hotărâre a Guvernului din 2018, însă vor fi aplicate abia acum.

Acest vehicul a fost parcat chiar pe trecerea de pietoni de la intersecția străzii Vasile Alecsandri cu Veronica Micle. Un pieton a sunat la 112 și a anunțat poliția despre acest lucru. Imediat, la fața locului au venit oamenii legii și un evacuator.

" În cazul dat, șoferul mai întâi riscă amendă contravențională, dar asta în funcție de faptul dacă a parcat în loc interzis sau dacă a creat obstacole circulației rutiere, sunt mai multe articole pe care le vom utiliza. Sancțiunea este de la 12 la 18 unități contravenționale."

Automobilul a fost dus pe platforma de depozitare a mașinilor, care se află în apropiere de comuna Trușeni. La scurt timp, a venit și proprietarul care a refuzat însă să discute cu noi.


"Vă rog frumos, nu fac nicio declarație! "


Parcarea este una privată și are o capacitate de peste o mie de locuri. Șoferii vor fi obligați să plătească pentru ridicare, transportare, debarcare și staționare. Pentru un autoturism obișnuit care are până la 3 tone jumătate taxa este de 790 de lei. La asta se adaugă 12 lei pentru fiecare oră de parcare pe platformă.
Dacă în decurs de șase zile șoferul nu vine să-și recupereze mașina, atunci taxa zilnică de staționare este de 200 de lei.


"Foarte bine că le fac așa, demult trebuiau să facă asta, iată acolo, uitați-vă cum stau toți parcați, nici nu ai pe unde trece. "


" Nu-i chiar reușită ideea lor, unde să se parcheze atunci. "


"Bine fac. Mergi câteodată cu copilul și nu ai pe unde trece. E corect așa, sunt absolut de acord. "


"Ce pot să zic eu ca șofer, ordinea trebuie să fie ordine, dacă așa e peste tot, în toate țările, așa să fie și la noi, ne vom conforma. "


Într-o singură zi de pe străzile din Chișinău au fost evacuate în jur de zece mașini parcate neregulamentar.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.