În Moldova a fost lansată oficial etapa a treia de vaccinare
Embed:
În Moldova a fost lansată oficial etapa a treia de vaccinare

Ministerul Sănătății a lansat oficial etapa a treia de vaccinare și a anunțat încă două centre de imunizare împotriva noului coronavirus.
Unul va fi deschis la Bălți, altul - la Centrul "MoldExpo" din Chișinău, unde activează, de peste un an, și Centrul de triere al bolnavilor cu COVID-19. Î
n cadrul unei întrevederi cu secretarii de stat ai Ministerului Sănătății, șeful statului, Maia Sandu a cerut să fie deschise mai multe centre de vaccinare în diferite localități, care vor funcționa inclusiv în zilele de odihnă.
Sandu a solicitat simplificarea procedurilor de vaccinare, astfel încât oamenii să se poată vaccina indiferent de locul de trai sau de muncă.

Zeci de oameni au venit astăzi la Centrul municipal de vaccinare.

"Am așteptat foarte mult acest moment, sunt bucuroasă că ne-am vaccinat prima dată, sper să fie totul bine mai departe. Astrazeneca. Mă simt bine. Pentru toți le spun să se vaccineze, asta este o salvare".

"Am sunat și mi-au spus că este rând, dar procesul decurge rapid și pot veni. Până la ora 17 reușesc. Depinde ce ne vor propune, nu știu dacă pot să aleg. Mi-au spus săptămâna trecută că AstraZeneca, dar dacă vom avea posibilitatea vom alege altceva, Sputnik sau Pfizer".

"Eu sunt de la Serviciul Vamal, ne-au programat pentru astăzi în rând, e tot bine".

"Reporter: Cu ce v-ați vaccinat? El: Secret. Cum vă simțiți? El: Super, nu se vede, dacă pot să vă răspund înseamnă că normal. Întotdeauna poți să te temi de ceva, dar asta nu te asigură de viitor, totul va fi bine".

Anagajații medicali, bătrânii și bolnavii cronici au prioritate pe listele de vaccinare.

"Categoria persoanelor de 60 de ani cu maladii concomitente, revaccinarea cu AstraZeneca, persoanele medici, asistente medicale, colaboratorii universității si instituțiile medicale. AstraZeneca, Sinopharm și de vineri s-a început și cu Sputnik. Astăzi avem vaccinați în jur de 80-90 de oameni".

Autoritățile informează că începe oficial vaccinarea populației generale, în cadrul celei de-a treia etape. Urmează se se vaccineze angajați din diferite domenii: comunicații și transport, procesare și distribuție a produselor alimentare, servicii poștale și hoteliere, religioase și bancare. Până în prezent, în Moldova, peste 185.200 de persoane s-au imunizat împotriva noului coronavirus.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.