În pas cu tendința. 50 de biblioteci din țară vor primi computere
Embed:
În pas cu tendința. 50 de biblioteci din țară vor primi computere

Bibliotecile pentru copii din țară țin pasul cu tehnologia. Peste 50 de instituții vor primi în dar până la sfârșitul lunii, tablete și calculatoare, iar bibliotecarii vor fi instruiți cum să le folosească pentru ai ajuta pe cititori să găsească toată informația de care au nevoie.

Modernizarea bibliotecilor are loc în cadrul programului Novateca, susținut de Ministerul Culturii. 150 de tablete de ultimă generație și 16 calculatoare vor ajunge în 50 de biblioteci din întreaga republică.

"Copiii o să fie foarte bucuroși. Ei o să se dezvolte multilateral și la moment copii le place așa ceva, așa că o să fie foarte binevenit. Lor o să le placă așa ceva la noi în bibliotecă", a meționat bibliotecara, Oana Catîră.

Ministrul Culturii, Monica Babuc, afirmă că datorită proiectului Novateca, bibliotecile din întreaga republică vor primi o nouă șansă la viață prin atragerea mai multor cititori.

"Aceste 56 de biblioteci fac parte din toate raioanele și din toate zonele și regiunile Moldovei. Bibliotecile revin sau se aliniază noilor tendințe internaționale. Avem instituții moderne care merg în tendințele zilei de azi în ceea ce privește bibliotecile", a declarat minstrul Culturii, Monica Babuc.

"Sperăm ca până la finele anului viitor, peste o mie de biblioteci vor beneficia de acest program", a comentat directorul Programului Național Novateca, Evan Tracz.

De la începutul programului Novateca, 758 de biblioteci de pe teritoriul Republicii Moldova au beneficiat de calculatoare de ultimă generație.

Sursa foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.