În prag de sezon estival, HoReCa nu poate primi autorizații de amplasare a teraselor pe teren municipal. Cine se face vinovat
Embed:
În prag de sezon estival, HoReCa nu poate primi autorizații de amplasare a teraselor pe teren municipal. Cine se face vinovat

O dispută între consilierii Municipiului Chișinău îi împiedică pe antreprenorii din domeniul HoReCa să își desfășoare activitatea.
Proprietarii de localuri nu pot primi autorizații de amplasare a teraselor pe teren municipal deoarece regulamentul de amenajare a acestora a fost modificat.
Proiectul însă nu a fost semnat de consilierul care a prezidat ședința CMC.
În timp ce edilul Capitalei și aleșii locali își pasează vina, agenții economici se plâng că suportă pierderi.


La mijlocul lunii aprilie, pe masa consilierilor a ajuns un proiect. Autorii acestuia au solicitat simplificarea procedurei de emitere a autorizațiilor de amenajare a teraselor pe teren municipal. Proiectul dezbătut în CMC nu a intrat nici până acum în vigoare.


"Suntem într-o zonă foarte neutră, într-o zonă tampon, pentru că nici regulamentul din 1 octombrie 2020 nu funcționează, pentru că ar fi fost votat altul, iar acesta care este votat nu este intrat în vigoare. Noi, practic, nu primim autorizații de funcționare. Luând în considerație că deja ne aflăm la finele lunii aprilie."


În replică, primarul general al Capitalei susține că de vină ar fi consilierii muncipali din fracțiunea PAS, deoarece alesul local care a prezidat ședința refuză să semneze proiectul. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul a menționat că unii consilieri se opun și nu vor schimbare în Chișinău, pentru că le este comod să fie haos și dezmăț în toate domeniile. Tot ei sunt cei care arată cu degetul, dar nu fac mai mult decât vorbă pe rețelele de socializare.

Pe de altă parte, consilierul PAS care a prezidat ședința susține că nu a semnat proiectul pentru că documentul nu a întrunit numărul necesar de voturi. Dumitru Ivanov susține că, de fapt, modificările regulamentului au fost votate de 25, nu de 26 de consilieri.


"Este regulamentul Consiliului Municipal, care prevede clar ce proiecte de decizii sunt adoptate, care nu, iar, în cazul în care mi se propune să semnez un proiect de decizie care nu a fost adoptat, asta este o ilegalitate și PAS-ul nu contribuie la ilegalități în Consiliul Municipal Chișinău."


Totodată, într-un comunicat de presă, consilierii PAS au menționat că formațiunea susține deschiderea teraselor pe teritoriu municipal, însă regulamentul s-ar referi și la activitatea gheretelor din Capitală. Iată de ce, aleșii locali din această fracțiune solicită convocarea unei ședințe de urgență, pentru a aproba un proiect revizuit. Potrivit Asociației Localurilor de Agrement, aproape 80 la sută din terasele localurilor sunt aplasate pe teren municipal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.