În timp ce mai mulți muncitori evacuau deșeurile menajere din Bălți, consilierii lui Usatîi au dat un chef de zile mari într-un local din oraș
Embed:
În timp ce mai mulți muncitori evacuau deșeurile menajere din Bălți, consilierii lui Usatîi au dat un chef de zile mari într-un local din oraș

Chef de pomină la Bălți. Mai mulți colegi de partid ai primarului fugar Renato Usatîi au fost surprinși distrându-se într-un local din oraș, în timp ce zeci de muncitori și carabinieri de la Chișinău evacuau deșeurile menajere care au invadat capitala de nord a țării.

Membrii formațiunii Partidul Nostru spun că s-au adunat nu doar pentru distracție, ci inclusiv pentru a asculta, online, indicațiile șefului lor de partid. 

Localul în care s-au distrat consilierii din partidul lui Renato Usatîi aparține unui membru al formațiunii. Petrecăreții au recunoscut că au venit să sărbătorească aniversarea unui coleg și, printre altele, să urmărească transmisiunea online a șefului lor. 

"Renato Usatîi va realiza o transmisiune live. Eu i-am invitat pe acești oameni ca să urmărim, în biroul meu, transmisiunea primarului. Ei au televizoare mici. Eu însă am un televizor mare, așa că au venit toți aici", a spus consilierul municipal, Nicolai Grigorișin.

Distracția a avut loc chiar în ziua în care zeci de carabinieri și muncitori de la Chișinău au mers la Bălți ca să evacueze tonele de deșeuri menajere.

Consilierii din formațiunea Partidul Nostru susțin însă că autoritățile din capitala nordului nu ar fi avut nevoie de ajutor pentru soluționarea crizei. Asta chiar dacă primarul interimar al orașului Bălți, Igor Șeremet, a cerut sprijin Guvernului.

"Cei care au venit de la Chișinău cu presupusa situație de ajutor, cautau prin municipiul Bălți gunoiul. Cautau pentru că nu era gunoi", a menționat consilierul Elena Grițco.

"Mai mult de 70 de procente orașul a fost curățit la momentul când au ajuns carabinierii. Au putut să ia carabinieri de aici, pentru că sunt mulți și aici, dar nu să-i îmbrace în alb și să arate că e mult gunoi. La Chișinău e cu mult mai mult gunoi decât în Bălți", a precizat consilierul, raionul Fălești, Eduard Pleșca.

Ieri, după o ședință specială care a avut loc la Guvern, peste 50 de carabinieri, 25 de muncitori de la Regia Autosalubritate din Chișinău, dar și 40 de angajați ai unei companii private, au mers la Bălți ca să evacueze gunoiul.

Premierul Pavel Filip a decis să intervină după ce a primit mai multe reclamații din partea cetățenilor, dar și din partea Primăriei din Bălți, care a anunțat că reușește să strângă doar 30 la sută din volumul total al deșeurilor.

Problema a părut acum două săptămâni, când autoritățile locale au reziliat contractul cu firma responsabilă de evacuarea gunoiului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.