În timpul anului este primar, iar toamna culege struguri în Italia. Ion Veste a înțeles că doar lucrând în străinătate poate strânge bani
Embed:
În timpul anului este primar, iar toamna culege struguri în Italia. Ion Veste a înțeles că doar lucrând în străinătate poate strânge bani

În timpul anului este primar, iar toamna culege struguri în Italia. Este activitatea primarului satului Zaim din raionul Căușeni. Ion Veste, care de zece ani se află la cârma localității, spune că în 2017 a plecat pentru prima oară în Italia, iar de atunci renunță la concediul anual, pentru a face un ban în plus peste hotare, ca să-și întrețină familia.

Ion Veste are 40 de ani, din 2011 ocupă funcția de primar la Zaim și a realizat într-un deceniu de mandat numeroase proiecte în sat.

"Avem un șir de realizării notorii pentru noi. Reparație la casa de cultură și primărie, și drumuri și servicii de salubrizare. Ca în orice localitate, tot ce este mai important pentru infrastructură noi am făcut, asta nu înseamnă că s-au terminat întrebările și probleme și deja tot este gata și nu mai avem ce face."

Bărbatul spune că în 2017, când a început să lucreze sezonier în Italia, a înțeles că doar lucrând în străinătate poate strânge bani.

"În primul an am venit așa ca o provocare, nu eram sigur dacă eu sunt în stare să fac munca asta de câmp.Totuși sunt băiat de la țară și nu mi-e frică de muncă, dar totuși să faci zilnic câte 12 ore la cules struguri sau la încărcat lăzile cu struguri este destul de epuizant și nu doar pentru primar, dar pentru orice om."

Ion Veste recunoaște că-i place activitatea la Primărie, dar salariul îl demoralizează.

"Eu îmi iubesc job-ul cel, îmi place să vin dimineața la muncă, să fiu în contact cu oamenii, să mă gândesc la proiecte, să mă gândesc la oportunități. Salariu primarului nu este secret , la o localitate ca Zaim, salariul primarului este în jur la 9 mii de lei. Ca să vă spun așa, salariu pe care îl am aici pentru o săptămână, acoperă salariu meu de primar acolo."

Lefurile angajaților de la Primărie sunt mici, dar edilul îi încurajează pe toți să rămână să lucreze pentru prosperitatea satului.

"Eu mi-am dat seama la un moment dat că nu mai pot ține în priză pe colegii mei din primărie, pentru că au salarii mizere pentru munca pe care ei o duc și care trebuie să o ducă și mai bine. Eu nu pot să îi motivez! Din păcate, eu mi-am dat seama la un moment dat că eu nu văd unde este acest final, când o să se rezolve asta!"

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.