Încă doi pretendenți la funcția de președinte au fost înregistrați în cursa electorală pentru scrutinul din 1 noiembrie
Embed:
Încă doi pretendenți la funcția de președinte au fost înregistrați în cursa electorală pentru scrutinul din 1 noiembrie

Buletinul de vot se extinde. Alți doi pretendenți la fotoliul de președinte au fost înregistrați în cursa electorală pentru scrutinul din 1 noiembrie. Este vorba despre candidatul independent Igor Dodon și cel desemnat de Partidul Șor, Violeta Ivanov. Astfel, Igor Dodon va fi cu numărul patru în buletinul de vot, iar Violeta Ivanov pe a cincea poziție.

Din cele 25 de mii de semnături depuse de Igor Dodon, CEC a anulat peste două mii, în urma examinării dosarului. Totodată, membrii CEC au depistat că în listele de subscripție s-au strecurat și numele unor oameni decedați. Potrivit conducătorul grupului de inițiativă în susținerea lui Igor Dodon, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, ar fi vorba despre erori tehnice.

"Fiecare susținător introducea datele personale, inclusiv din buletinul de identitate. Cu părere de rău, reieșind din ceea ce am văzut și eu că fiecare susținător are scrisul lui, cineva scria în chirilică, cineva cu mâna stângă. Eu consider că sunt mai mult erori mecanice."

Igor Dodon nu a fost prezent la ședința Comisiei Electorale Centrale. El a scris însă pe Facebook că intrarea în campania electorală nu va modifica semnificativ regimul său de activitate. Dodon a reiterat că pe întreaga durată a turului întâi nu va participa la dezbaterile televizate și că le va oferi concurenților electorali prilejul să vorbească ce vor și cum vor la televizor.

A fost înregistrată oficial în cursa electorală și Violeta Ivanov, candidatul Partidului Politic ȘOR. Și în acest caz, membrii CEC au depistat în listele de subscripție numele unor persoane care ar fi decedate. Reprezentanții Partidului ȘOR spun că, în unele cazuri, au fost indicate eronat informațiile personale.

"Cunosc cu câtă prudență, cu câtă certitudine a fost efectuat acest exercițiu de către colegii mei. Cunosc că cetățenii doresc schimbarea în Republica Moldova."

Până acum, au mai fost fost înregistrați în cursa electorală alți trei candidați. Este vorba despre Andrei Năstase, desemnat de Platforma DA, candidatul formațiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, și candidatul desemnat de PLDM, Tudor Deliu. În prezent, membrii Comisiei Electorale Centrale examinează încă un dosar. Este vorba despre cel al liderului Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Anterior, CEC a refuzat înregistrarea liderului PRO MOLDOVA, Andrian Candu din motiv că listele de subscripție ar fi fost completate eronat. Perioada pentru depunerea actelor în vederea înregistrării în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova se încheie joi, 1 octombrie.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.