Încă două stații de aprovizionare cu metan, din Hâncești și Comrat, și-au sistat activitatea
Embed:
Încă două stații de aprovizionare cu metan, din Hâncești și Comrat, și-au sistat activitatea

Încă două stații de aprovizionare cu metan din țară și-au sistat activitatea. Este vorba de punctele din orașul Hâncești și satul Bugeac din Comrat. Astfel, numărul stațiilor din gestiunea companiei "Transautogaz", închise din cauza stării de alertă în sectorul energetic, se ridică la 5. Potrivit angajaților, acestea nu mai pot activa din cauza presiunii joase din conductă. Joi, trei stații cu gaz metan din nordul țării și-au sistat activitatea din același motiv. Așa că șoferii din Bălți au stat la coadă zeci de minute pentru a-și alimenta mașinile cu gaz.

Pe internet au apărut imagini în care se vede o coloană de aproximativ 100 de mașini care stau la rând la o stație din orașul Bălți. Se întâmplă după ce joi și-au sistat activitatea trei puncte de alimentare cu metan: una din orașul Bălți, cea din satul Seliște, Orhei, și alta din Țarigrad, Drochia. Vestea a creat panică și în Capitală. Mai mulți taximetriști au spus că dacă nu își vor mai putea alimenta mașinile cu gaz, vor fi nevoiți să treacă la benzină ceea ce presupune cheltuieli mult mai mari.

"Dacă nu va fi gaz. O să mărim tariful. "


"O să ne alimentăm la benzină."

Unii nu văd însă altă soluție decât de a se concedia și a pleca peste hotare.


"O să caut alt post de muncă, căci cu prețul la benzină, să mergem cu tariful din oraș, nu. "


"Cel mai probabil, o să merg peste hotare la muncă, ca ceilalți. Altceva ce ne rămâne să facem, să murim aici de foame."


În prezent, doar 7 stații de alimentare cu gaz metan din țară își desfășoară activitatea în regim normal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.