Încă o stradă renovată la Orhei. Artera a devenit accesibilă pentru ambulanțe și transport public
Embed:
Încă o stradă renovată la Orhei. Artera a devenit accesibilă pentru ambulanțe și transport public

O arteră din orașul Orhei a devenit accesibilă pentru ambulanțe și transportul public după ce a fost renovată.
Este vorba de strada Floriilor, unde s-au efectuat ample lucrări de reparație. Mai mult, în zonă a fost amenajat și un teren de joacă pentru copii.
Autoritățile locale anunță că, în prezent, în câteva sectoare ale municipiului Orhei au loc lucrări de renovare a infrastructurii rutiere.

Reparația străzii Floriilor i-a bucurat enorm pe localnici. Oamenii spun că, până acum, artera era plină de gropi.

''Este un drum foarte bun. Aici erau niște cratere atât de mari, încât nici puteai să mergi pe jos. ''

'' Ziua era greu să treci pe acest drum, noaptea era și mai greu. Ambulanțele nu aveau acces, iarna nu puteai merge nici la deal, nici la vale, era murdărie. Acum este frumos. ''

'' Au făcut tare bun drum, așa drum încă nu a fost. ''

Primarul orașului Orhei, care a fost ales pe lista Partidului „Șor”, spune că strada a fost asfaltată parțial, iar pe segmentul de pantă a fost aplicat beton armat. Pavel Verejanu dă asigurări că materialele utilizate sunt de calitate înaltă.

'' Acest beton s-a comportat foarte bine la îngheț, dezgheț pe perioada primăverii-iernii. Noi înțelegem că cu această tehnologie vom merge și în alte sectoare ale municipiului Orhei. Aici s-a amenajat foarte bine, având în vedere că nici transportul public până acum nu circula pe aceste străzi. ''


"Iată soluțiile găsite de inginerii noștri și de către conducerea Primăriei vin să ofere soluții foarte practice în sensul rezolvării tuturor problemelor ce ține de înclinarea solului și urcusurile foarte abrupte care caracterizează această zonă. Și betonul armat care este preponderent pe acest drum vine să ofere acele garanții că ne vom bucura de acest drum 10-12 ani."

Lucrările de reparație sunt în toi și pe strada Șoimarilor, o arteră importantă din oraș care leagă sectorul Lupoaica de centrul Orheiului.


'' Are loc schimbarea stratului de piatră spartă, schimbarea bordurilor, stânga, dreaptă, o să asfaltăm din nou strada, o să amenajăm trotuar pentru pietoni. De asemenea, o să fie amenajată și o parcare în preajma străzii. ''


În prezent, în orașul Orhei se desfășoară lucrări de reparație pe mai multe străzi, printre care Alexei Șciusev, Alecu Russo, Buzu, 31 august și Gorki.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.