Încă o viață salvată! Un bărbat, cu arsuri de 90 la sută din suprafața corpului, transportat la Chișinău cu un elicopter SMURD
Embed:
Încă o viață salvată! Un bărbat, cu arsuri de 90 la sută din suprafața corpului, transportat la Chișinău cu un elicopter SMURD

Un bărbat din satul Condrătești, raionul Ungheni, a suferit arsuri de gradul doi și trei pe 90 la sută din suprafața corpului, în urma unei explozii. Deflagrația s-a produs în gospodăria victimei, din cauza unei scurgeri de gaze de la o butelie. Bărbatul a fost  transportat la Chișinău cu elicopterul SMURD Iași și a fost internat la Spitalul Clinic de Traumatologie și Ortopedie.

Pacientul a fost preluat de la Spitalul Raional Ungheni. Pe parcursul zborului, acesta a fost monitorizat de medicii și paramedicii SMURD.


După ce elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, bărbatul a fost preluat de medicii de la noi.

”Este internat la moment în secția terapie intensivă a secției. Pacientul conștient relatează că a avut de suferit în urma exploziei unei butelii de gaz, la domiciliu. Eu presupun că este un traumatism în încăpere, pentru că are practic tot corpul afectat, inclusiv și căile respiratorii.”

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Ungheni, Cristina Vicol, deflagrația deflagrația s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze, în momentul în care victima a pornit a pornit aragazul. Din imagini se vede că imobilul a fost grav avariat. În acest an, echipajele SMURD România au efectuat opt operațiuni aero-medicale pe teritoriul Republicii Moldova.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.