Încă un dosar penal pe numele lui Dorin Damir, trimis în judecată
Embed:
Încă un dosar penal pe numele lui Dorin Damir, trimis în judecată

Încă un dosar penal pe numele președintelui asociației FEA, Dorin Damir a fost trimis în instanță. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Damir va compărea în fața magistraților pentru șantaj.  Președintele FEA l-ar fi amenințat cu răfuiala fizică în stilul anilor ’90 pe proprietarul unei companii imobiliare, dar și pe familia acestuia, pentru ca acesta să își retragă plângerea depusă pe numele lui.

În dosar, Damir este acuzat că l-ar fi deposedat pe șeful unei agenții imobiliare din Chișinău de câteva sute de mii de euro. Acesta a depus plângere, iar Damir la rândul său, prin intermediul avocatului, l-ar fi amenințat pe omul de afaceri cu răfuiala fizică. În acest caz, procurorii cer instanței o pedeapsă de cinci ani de pușcărie. Solicitat telefonic de postul nostru de televiziune, avocatul lui Dorin Damir, Alexandru Levinschi, ne-a declarat că a aflat din presă despre acest dosar și că va veni cu o reacție mâine, după ce va discuta cu clientul său.
În prezent, Dorin Damir se află în Penitenciarul 13. El a fost reținut pe 5 iulie 2021 pe un alt capăt de acuzare. Este vorba despre dosarul fostei Direcții 5 a Inspectoratului Național de Investigații, în care este acuzat de abuz în serviciu, delapidarea averii statului, trecerea ilegală a frontierei de stat, divulgarea secretului de stat și fals în acte publice. În același dosar mai figurează șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Vladimir Cojocaru, un polițist de frontieră dar și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.