Încă un video de la Ștefan Gațcan. Deputatul cere retragerea cererii depuse la Procuratura Generală
Embed:
Încă un video de la Ștefan Gațcan. Deputatul cere retragerea cererii depuse la Procuratura Generală

Deputatul demisionar Ștefan Gațcan a apărut în această dimineață într-o nouă înregistrare video. De această dată, Gațcan anunță că își retrage cererea depusă la Procuratura Generală, prin care s-a plâns că ar fi fost intimidat în timpul incidentului din 30 iunie, de pe podul de la Telecentru. De cealaltă parte, Maria Vieru, șefa serviciului de presă al Procuraturii Generale, anunță că nu a recepționat cererea cu privire la retragerea plângerii din partea lui Gațcan, așa că procesul penal încă este în desfășurare. 

Noua înregistrare video a fost plasată pe pagina de Facebook a lui Ștefan Gațcan, care a fost creată atunci când a devenit candidat PSRM pentru funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Hâncești. Asta în timp ce pe contul sau personal de Facebook, ultima postare este declarația sa privind plecarea din fracțiunea PSRM și aderarea la grupul parlamentar PRO MOLDOVA. În filmulețul de 40 de secunde, Ștefan Gațcan apare deja fără mască, spre deosebire de înregistrările precedente. Deputatul reitrează că se simte bine și că speră că în curând va reveni în Moldova.

"La noi totul este bine. Vreau să vă spun că cererea depusă în data de 30 iunie la Procuratura Generală rog să fie retrasă pentru acțiunele din 30 iunie. Da, într-adevăr, eu am cerut aplicarea articolul 13 privind statul deputatului, pentru protecția juridică a mea și a familiei, deoarece la etapa respectivă a fost această necesitate. Sper, curând să ne revedem în țară. Și mai departe să lucrăm pentru cetățeni, pentru țara. Asta este..."

Noua înregistrare în care apare Gațcan a provocat din nou un val de reacții și acuzații reciproce între deputați. Sergiu Sîrbu de la grupul parlamentar PRO MOLDOVA a scris pe o rețea de socializare că regretă prin ce trece Ștefan Gațcan și că nu este de mirare faptul că ar fi fost impus să-și retragă cererea de la Procuratură, fiind amenințat să o facă.

"Nu mai este deja nicio îndoială în ceea ce privește libertatea în declarații a dumnealui. Putem doar să ne închipuim prin ce amenințări și presiuni trece acest om. Era de așteptat că va fi impus să-și retragă cererea.", a scris Sîrbu pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, socialiștii susțin în continuare că Gațcan se simte bine și neagă faptul că deputatul ar fi amenințat.

"Este bine că dumnealui spune că este bine. Faptul că miturile pe care le invocă unii colegi din Parlament sau mai bine zis - minciunile gogonate, a făcut lumină și în acest caz. El este liber ca și noi toți să facă câte video-uri dorește."

Vineri, Procuratura Generală a anunțat printr-un comunicat de presă că a recepționat, în data de 2 iulie, plângerea deputatului Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea unor persoane, pentru a-l determina să renunțe la mandat. Plângerea se referă la incidentul din 30 iunie, care au fost filmate după ce Ștefan Gațcan a anunțat pe contul său de pe Facebook că părăsește fracțiunea PSRM din Legislativ și că aderă la PRO MOLDOVA.

Potrivit deputaților PRO MOLDOVA, în timp ce Gațcan se îndrepta cu automobilul spre centrul medical privat pe care l-a fondat ar fi fost oprit forțat de deputații PSRM, Corneliu Furculiță și Vlad Bătrâncea, care ar fi făcut presiuni asupra lui. Scena ar fi fost surprinsă pe podul de pe strada Hîncești din Capitală.

Ulterior, Furculiță și Bătrâncea au respins categoric acuzațiile și au declarat că discuția a fost una calmă și a avut loc la inițiativa lui Ștefan Gațcan.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.