Încasări mai mari la Bugetul Public Național. În anul curent au fost acumulate peste 29,1 miliarde de lei
Embed:
Încasări mai mari la Bugetul Public Național. În anul curent au fost acumulate peste 29,1 miliarde de lei

Cresc încasările la bugetul public național. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, din ianuarie până în noiembrie, au fost acumulate peste 29 de miliarde de lei, cu aproape 19 la sută mai mulți bani decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit datelor FISC, de la începutul anului, cei mai mulți bani au fost acumulați la bugetul de stat. Aici au fost încasate 12,7 miliarde de lei, cu 25 la sută mai mult decât în perioada similară a anului trecut și cu 100 de mii de lei mai mult decât sarcina stabilită.

Cu aproape cinci la sută au crescut și încasările la bugetele locale. Luna trecută, veniturile au constituit peste trei miliarde de lei, adică peste sarcina stabilită. De asemenea, la Bugetul Asigurărilor Sociale au fost acumulate peste 10 miliarde de lei. Iar mai mult de trei miliarde de lei au fost încasate în fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală.

Aceste creșteri au permis rectificarea legilor bugetare anuale. Astfel, veniturile planificate au fost majorate cu peste un miliard de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.