Începe campania "Ne vedem la bibliotecă"
Începe campania "Ne vedem la bibliotecă"
Începe campania "Ne vedem la bibliotecă"

Peste 760 de biblioteci din Moldova, modernizate și dotate cu echipament de ultimă generație, vor lansa mai multe servicii și activități noi. Astfel, pe parcursul a trei luni, cei care vor veni la bibliotecă vor putea participa la mai multe seminare tematice. Toate acestea se vor desfășura în cadrul campaniei "Ne vedem la bibliotecă", lansată de Ministerul Culturii și Programului Național "Novateca".

Campania, "Ne vedem la bibliotecă" a fost lansată la biblioteca din Budești, municipiul Chișinău, instituție modernizată în cadrul programului.

"Noi încercăm să vindem o chestie nobilă, venitul la bibliotecă. Este de datoria noastră să contribuim pentru ca cetățenii care locuiesc în sate să vină în bibliotecile publice, să vadă cât de bine se pot simți aici", a afirmat ministrul Culturii, Monica Babuc.

În cadrul campaniei, în bibliotecile incluse în Programul "Novateca" vor fi lansate peste 300 de servicii noi și se vor desfășura peste 1000 de activități. Scopul campaniei este de a informa societatea despre faptul că astăzi bibliotecile sunt instituții moderne.

"O bibliotecă modernă este o bibliotecă în care suntem noi astăzi, care oferă servicii pentru tineri, adulți, care are acces la internet. Este un loc unde oamenii pot căuta o carte de care au nevoie, sau să caute o informație de care au nevoie", a declarat directorul Programului "Novateca", Evan Tracz.

Odată cu modernizarea, biblioteca a devenit mai atractivă pentru copii. O confirmă și bibliotecarii.

"Ultima vreme ei s-au mai înmulțit pentru că sunt și calculatoarele. Noi nu tot timpul avem toate cărțile după program, acum chiar dacă cartea nu este în lista bibliotecilor, noi o căutăm pe internet", a spus directoarea bibliotecii din Budești, Aliona Gabureac.

Acum, copiii pot participa și la cursuri de desen, de origami sau cursuri gratuite de limba engleză.

Programul "Novateca" a fost lansat acum 5 ani. În cadrul programului, peste 700 de biblioteci din Moldova au fost dotate cu calculatoare, în valoare totală de 3 milioane de dolari.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.