Închiderea centrelor comerciale în weekend le garantează falimentul. Administratorii de magazine contestă decizia CNESP
Embed:
Închiderea centrelor comerciale în weekend le garantează falimentul. Administratorii de magazine contestă decizia CNESP

O nouă lovitură pentru proprietarii și angajații centrelor comerciale. După ce în primăvara anului trecut acestea au fost închise pentru câteva luni din cauza pandemiei, acum  trebuie să-și sisteze activitatea în weekenduri. Managerii susțin că decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică le va aduce pierderi mari.

Ludmila Romanenco este administratoarea unui magazin comercial din Capitală. Femeia spune că decizia autorităților este una părtinitoare.


”Mi se pare o decizie incorectă și absurdă, atâta timp cât sunt închise parțial unele magazine. Centrele comerciale nu lucrează în weekend, iar alte magazine lucrează. Consider că toți agenții comerciali trebuiesc puși în condiții egale, păi dacă ne închideți fraților, păi închideți pe toți.”


Administratorii centrelor comerciale spun că înregistrează pierderi de la începutul pandemiei, iar acum vor fi nevoiți să reducă și numărul angajaților.


”Noutate că nu o să lucrăm în zilele de weekend ne-a indignat foarte mult. De ce? Pentru că într-o zi de weekend vindem de două ori mai mult, decât într-o zi obișnuită. Respectiv, într-o lună am putea avea vânzări mai slabe cu 30 la sută. Și totodată riscăm să achităm și chiriile integral.”


”Eu aș recomanda să facă niște analize și poate să restricționeze numărul de persoane în centre comerciale, dar nu să le închidă cu tot. Noi deja am redus numărul de angajați, respectiv încercăm ca și ei să nu sufere din cauza asta și încercăm să nu le micșorăm salariile, dar dacă o să continuăm așa o să fim nevoiți să le micșorăm și lor salariul.”


De cealaltă parte, oamenii salută ideea autorităților și spun că pot rezista și fără cumpărături în weekenduri.


”Eu cred că trebuie să fie închise pe o perioadă anumită, deoarece cazurile de îmbolnăvire sunt mai multe.”


”Nu este corect față de medici, cineva muncește 24 din 24, dar cineva umblă prin mall-uri. De asta cred că este bine, putem să mai răbdăm, nu este cazul să umblăm pe drumuri.”


Decizia Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică de a închide centele comerciale în weekend a fost aprobată în 15 februarie și va intra în vigoare, în această sâmbătă. Restricțiile au fost impuse după ce, săptămâna trecută, numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut cu 18% comparativ cu perioada 1 - 7 februarie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.