Incident bizar la liceul Vasile Lupu din Capitală. O elevă de zece ani a sărit pe geam pentru a chiuli de la ore
Embed:
Incident bizar la liceul Vasile Lupu din Capitală. O elevă de zece ani a sărit pe geam pentru a chiuli de la ore

O elevă din Capitală a vrut să chiulească de la ore, dar a ajuns la spital. Este vorba despre o fată, în vârstă de 10 ani, care învață la liceul Vasile Lupu din Chișinău. Astăzi, ea a sărit pe un geam de la primul etaj al instituției, dar a scăpat, ca prin minune, fără răni grave. Copila a fost văzută de o profesoară, care a alertat medicii. Dascălii spun că eleva obișnuiește să fugă atât de acasă, cât și de la școală, dar afirmă că nu cunosc de ce face acest lucru.

Incidentul s-a produs în jurul orei 11:00, în timpul orei de educație fizică. Directoarea liceului susține că fata i-ar fi cerut profesorului de sport permisiunea să iasă pentru câteva minute, dar nu s-a mai întors. 

"În timpul lecției, copila și-a cerut voie să iasă la baie. Eleva a ieșit și iată ce s-a întâmplat", a afirmat directorul liceului Vasile Lupu din Capitală, Irina Vîpolzova.

Copila a sărit pe un geam de la primul etaj al instituției și a încercat să plece, dar a fost observată de către diriginta sa, care a prezentat-o medicului școlii, după care a chemat ambulanța. Fata a fost transportată la Spitalul pentru copii "Valentin Ignatenco", unde a fost examinată de specialiști și externată în scurt timp.

"Fetița de 10 ani se află în oricărui pericol de viață. Starea satisfăcătoare a sănătății", a spus purtătorul de cuvânt, Spitalul pentru copii V. Ignatenco, Vitalie Chiosea.

Medicii au alertat, totuși, poliția care a mers la liceu pentru a stabili cum s-a întâmplat totul. Oamenii legii au constatat că eleva ar fi încercat să iasă pe ușa principală, însă paznicul instituției i-ar fi interzis acest lucru. Femeia care îndeplinește temporar această funcție a negat, însă, că fi oprit-o pe elevă.

Dascălii afirmă că eleva ar fi fugit de mai multe ori de la școală, dar și de acasă, și se afla în vizorul poliției.

"Minora face parte dintr-o familie monoparentală, locuiește numai cu mama. La fel, familia se află și în vizorul asistenților sociali, fiindcă ei fac parte dintr-o familie social-vulnerabilă", a spus ofițerul de presă, Poliția Capitalei, Natalia Stati.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz și urmează să sesizeze Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.