Însărcinată în luna a șasea, a fost diagnosticată cu leucemie acută. O tânără mamă duce lupta pentru viața a două suflete
Embed:
Însărcinată în luna a șasea, a fost diagnosticată cu leucemie acută. O tânără mamă duce lupta pentru viața a două suflete

Și-au dorit al doilea copil, dar vestea mult așteptată a venit la pachet cu una care le-a tăiat aripile. Ludmila Afanase în vârstă de 32 de ani, a aflat în a șasea lună de sarcină că suferă de leucemie acută. Tânăra mămică luptă acum din răsputeri pentru a salva două vieți. Diagnosticul dur îi pune viața în pericol atât ei cât și bebelușului, iar singura soluție este nașterea prematură la o clinică specializată de peste hotare.

În al doilea trimestru de sarcină,Ludmila Afanase s-a infectat cu noul tip de coronavirus. După ce a învins virusul, femeia a efectuat mai multe analize medicale, rezultatul cărora a venit ca un trăsnet. Tânăra mămică a fost diagnosticată cu leucemie mieloidă acută. Medicii i-au recomandat să întrerupă sarcina imediat pentru a începe tratamentul, însă Ludmila a decis că va păstra copilul. Singura soluție este acum nașterea prematură, spun medicii.


„Medicii din start mi-au zis că trebuie să întrerup sarcina. Eu aduc acest copilaș, îi dau viață chiar dacă risc cu propria viață. Îi simt mișcările, îl simt, el mă simte și adică eu totuși cred că o să aibă viață și eu și el.


Femeia este supravegheată de medicii de la Institutul Oncologic din Chișinău.


”Diagnosticul este de leucemie acută, deci stabilită în baza analizei generale a sângelui. Pacienta necesită acum tratament kinetoterapic, dar ea este însărcinata în 25-26 săptămăni.”

Ludmila crește un băiețel de cinci ani și visează să țină în brațe și cel de-al doilea copil. Femeia speră că cu ajutorul oamenilor cu inimă mare va putea aduna suma necesară pentru a putea naște prematur copilul într-o clinică specializată de peste hotare, după care să înceapă imediat tratamentul.


„Rog toată lumea cu suflet mare, să mă ajute cu cât pot ei, chiar dacă nu financiar, măcar cu o rugăciune, să se roage pentru mine și copilașul meu, ca să pot să trăiesc și să îmi văd copiii crescuți.”

Cei care doresc să o ajute pe Ludmila Afanase pot dona bani pe conturile afișate pe ecran.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.