Înțelegeri cu ușa închisă la comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru colaborare economică
Înțelegeri cu ușa închisă la comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru colaborare economică
Înțelegeri cu ușa închisă la comisia interguvernamentală moldo-rusă pentru colaborare economică

Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică a fost organizată, astăzi, departe de ochii presei. Deși, inițial, s-a stabilit ca cei doi co-președinți ai comisiei, vicepremierul pentru Reintegrare, Vasili Șova, și ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev, să facă declarații de presă la ora 13:00, la scurt timp, serviciul de presă al Guvernului a anunțat că aceștia nu vor mai ieși în fața jurnaliștilor, fără a explica motivul. 

Ședința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică a început, joi, la ora 11:00. Jurnaliștilor li s-a permis să intre în sala în care a avut loc reuniunea doar pentru filmări protocolare. La începutul ședinței, ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dmitri Patrușev, a declarat că Rusia pledează pentru intensificarea relațiilor cu Republica Moldova, care în opinia lui s-au răcit în ultimii trei ani.

"Trei ani este o întrerupere semnificativă pentru menținerea unui dialog bilateral constructiv în domeniul comercial- economic.", a declarat ministrul Agriculturii al Federației Ruse, Dimitri Patrușev. 

Întrebat de ce a fost anulată conferința de presă, vicepremierul pentru Reintegrare, Vasili Șova, nu a putut oferi un răspuns explicit: 

- De ce a fost anulat briefingul planificat după această ședință?

- Încă nu e clar.

O angajată a Guvernului a explicat în spatele camerelor că declarațiile de presă au fost anulate la solicitarea părții ruse: 

- Domnul Patrușev nu a vrut?

- Ei nu vor, nu știu când o să termine. La dânșii protocolul a solicitat ca să fie doar înregistrare protocolară.

Ulterior, întreprinderea "Moldovagaz" a anunțat printr-un comunicat de presă că în cadrul ședinței interguvernamentale moldo-ruse s-a discutat inclusiv despre necesitatea prelungirii contractului de furnizare și de tranzit a gazelor naturale și semnarea unor contracte noi. Un alt subiect al ședinței, potrivit comunicatului, ține de reglementarea datoriilor "Moldovagaz" față de "Gazprom".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.