Interviu EXCLUSIV cu fiul femeii bolnave de COVID-19 la PRIME (VIDEO)
Embed:
Interviu EXCLUSIV cu fiul femeii bolnave de COVID-19 la PRIME (VIDEO)

Fiul moldovencei bolnave de COVID-19 neagă acuzațiile premierului Ion Chicu, precum că mama sa a dat dovadă de iresponsabilitate și a fugit din spitalul din Italia, știind că este infectată. Într-un interviu exclusiv, oferit postului nostru de televiziune, bărbatul a precizat că medicii italieni ar fi diagnosticat-o cu bronșită acută și ar fi trimis-o acasă. Mai mult, potrivit lui, aceștia nici măcar nu i-au făcut testul pentru COVID-19, asta în condițiile în care bătrâna de care femeia avea grijă era infectată cu noul Coronavirus.

Sub protecția anonimatului, fiul femeii a povestit că în urmă cu aproape două săptămâni, când mama sa era încă în Italia, aceasta i-ar fi spus fiicei bătrânei de care îngrijea că are febră. Femeia ar fi asigurat-o însă că este o simplă viroză și i-a spus să nu-și facă griji. Pentru că avea febră deja de câteva zile, moldoveanca a mers totuși la spital, iar medicii ar fi stabilit că are bronșită acută. Fiul femeii mai afirmă că medicii din Italia i-ar fi prescris tratament cu antibiotice și ar fi trimis-o acasă.

" Ea n-o fugit din niciun spital. Există foaie care confirmă că mama o fost externată cu bronșită acută în partea stângă. Mama se ruga să o interneze, dar n-o internat-o nimeni. Ea nu avea ce face, nu știa ce are, nici nu i-au luat analize la coronavirus ca să îi confirme sau infirme ceva. În general, ea era foarte liniștită pentru că medicul i-a zis să se ducă să își caute de treabă."

Bărbatul a ținut să precizeze aceste detalii din cauză că, duminică, în cadrul ședinței de urgență organizate la Guvern, premierul Ion Chicu a spus că femeia infectată cu nou Coronavirus a dat dovadă de iresponsabilitate.

"Doamna a fost internată în spital în Italia într-un mod foarte iresponsabil a părăsit instituția, a urcat în avion și a venit acasă. Am menționat că cetățeni noștri oriunde s-ar afla sunt așteptați acasă, dar trebuie să manifeste fiecare responsabilitate. În acest caz avem dovadă de iresponsabilitate totală. "

Fiul femeii a mai menționat că mama sa a fost nevoită să se întoarcă în Moldova, întrucât nu avea unde să stea.

"În altă parte nu avea unde să se ducă. Nu avea chei de la poartă și a stat în ogradă aproximativ 3 ore, nu venea nimeni. Iar o vecină a văzut-o că stă singură și a sunat-o pe fiica doamnei și i-o spus: nu se face așa, cum faci tu."

Ulterior, fiica bătrânei de care a avut grijă moldoveanca ar fi anunțat-o că renunță la serviciile ei și i-a recomandat să plece în Moldova.

"Iar doamna i-a zis că: îți iau bilet și tu du-te acasă! S-a uitat de bilete și pentru ziua respectivă nu erau, asta era miercuri și o găsit pe sâmbătă, iar doamna i-a zis că nu-i dă voie să trăiască la ea și că îi închiriază un apartament. I-a zis că îți iau o cameră în hotel până sâmbătă și sâmbătă te duci în Moldova, mama practic a rămas pe drumuri."

Bărbatul a mai precizat că mama lui ar fi insistat să fie internată în spital, însă medicii din Italia ar fi refuzat să o facă.

"Toate afirmațiile astea care s-au făcut, inclusiv de domnul Chicu, că ar fi o persoană iresponsabilă, care nu se gândește la cei de acasă, asta nu e corect, ea tot timpul a fost o persoană responsabilă. Eu vreau ca autoritățile noastre să ajungă la cele din Italia și să vadă că au comis o neglijență. "

Fiul moldovencei spune că mama sa a fost sunată ulterior de o prietenă din Italia care a anunțat-o că italianca de care a avut grijă a decedat din cauza coronavirusului. Potrivit consilierului prim-ministrului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, premierul a fost informat de Ministerul de Externe de la noi că femeia ar fi fugit din spitalul din Italia.

"Tot ce spune un oficial, vine pe canale oficiale. Deci, asta a fost în rezultatul comunicării autorităților responsabile din Moldova și cele din Italia. Nu a discutat personal domnul Chicu, dar cineva de la Ministerul de Externe. "

Reprezentanții Serviciul de presă al Ministerului de Externe au declarat că ar putea să ne ofere informații mai târziu. Cu o precizare însă au venit reprezentanți Ministerului Sănătății.

"Ca să fim corecți în declarațiile noastre și în aprecierile noastre noi totuși intenționăm să solicităm, și de fapt am pregătit o scrisoare către Ministerul Afacerilor Externe, și conlucrăm deja cu ziua de ieri că s-a alertat și Ambasada Italiei, care de fapt a solicitat datele persoanei pentru a efectua verificările respective în Italia, care a fost procedura, a fost externată, testată, a fost confirmat, nu a fost confirmat diagnosticul acolo în Italia. Deocamdată, nu avem informație oficială, posibil să o avem în zilele ce urmează. "

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.