Inundații devastatoare în nordul și centrul țării. Zeci de gospodării și grădini au fost înămolite, iar mai multe familii și-au părăsit locuințele afectate de șuvoaie
Embed:
Inundații devastatoare în nordul și centrul țării. Zeci de gospodării și grădini au fost înămolite, iar mai multe familii și-au părăsit locuințele afectate de șuvoaie

Cel puțin cinci raioane din țară au fost afectate de ploaia de ieri și din această dimineață. Cele mai mari pagube au fost înregistrate la nordul și în centrul țării. Zeci de gospodării și grădini au fost inundate și înămolite, iar mai multe drumuri au fost distruse. În multe localități a fost nevoie de intervenția salvatorilor.


Raionul Glodeni a fost unul dintre cele mai păgubite de ploaia puternică din ultimele zile. În doar 45 minute, în comuna Balatina, precipitațiile au făcut prăpăd. 20 de gospodării au fost inundate, la fel și beciurile, casele și fântânile. Primarul comunei, Dumitru Iatuc, a filmat întregul dezastru și a expediat imaginile pe adresa redacției noastre.

”Multe gospodării au fost inundate, mai mult au avut de suferit beciurile oamenilor.Grădinele în totalitate sunt inundate. Practic în zona unde a fost scurgerea mare de apă, toate fântânile sunt pline cu apă murdară. O să încercăm să găsim modalitatea ca să curățim și fântâni. Deja, să prelucrăm cu clor, ca să nu aibă cetățenii de suferit, căci e apă pentru consum”.

La fața locului au intervenit salvatorii, pentru a pompa apa în șase gospodării.

Primarul localității susține că apele au distrus și o parte din drumurile principale și adiacente.

”Au avut de suferit și drumurile locale, dar o să încercăm să găsim modalitatea de a le reabilita. Sunt și drumuri secundare și drumuri principale. Pe drumul principal a intervenit tehnica Serviciul Drumuri Glodeni. Drumul care face legătura între Balatina și Centrul Raional, a fost deblocat, căci a fost înnămolit”.

De ajutorul pompierilor au avut nevoie și locuitorii satului Gherman, raionul Ungheni. În șapte gospodării, au fost inundate beciurile și subsolurile, la fel s-a întâmplat și în raionul Sângerei. În satul Drăgănești, apa a intrat în două gospodării, iar la Copăceni, șuvoaiele au distrus cinci kilometri de drum. De asemenea, în raioanele Strășeni, Căușeni, Telenești, ploaia a compromis mai multe culturi agricole. Pagubele urmează să fie estimate.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.