Ion Ceban: "Aproape 80 de mii de proprietari trebuie să fie scutiți de impozitul pe bunurile imobiliare"
Embed:
Ion Ceban: "Aproape 80 de mii de proprietari trebuie să fie scutiți de impozitul pe bunurile imobiliare"

Aproape 80 de mii de locuitori ai Capitalei au primit facturile pentru plata impozitului imobiliar, chiar dacă trebuiau să fie scutite de taxă.
Potrivit primarului Ion Ceban, s-a întâmplat din cauza unor greșeli comise de Casa Națională de Asigurări Sociale, care a inclus în liste 78 de mii de persoane care s-au pensionat anul trecut, dar care, de fapt, beneficiază de scutiri, conform legii.
CNAS ne-a comunicat că nu a avut obligația să prezinte date despre pensionarii aflați la evidență în sistemul public de asigurări sociale, pentru a fi scutiți de impozitul imobiliar.

"Este informație pe care o transmit către Serviciul Fiscal, la foarte multe persoane nu li s-a aplicat scutirea personală. Chiar dacă va fi totul foarte complicat, vom gestiona totul în regim manual, cu asta se ocupă Direcția colectarea impozitelor din Primăria Municipiului Chișinău."

 Impozitul pe imobil a fost majorat la începutul acestui an. Până în 2020, taxa era de 0,1 la sută din valoarea bunului, dar pentru anul curent Primăria Capitalei a venit cu propunerea de a o majora până la 0,185 la sută, inițiativa fiind aprobată de majoritatea aleșilor locali din CMC. Pentru scumpire au votat consilieri din PSRM, Partidul "ȘOR", PDM și PUN. Data de 30 iunie este termenul limită de achitare a facturii pentru plata impozitului imobiliar. Plătitorii nu mai beneficiază de reducerea de 15% din valoarea taxei, dacă aceasta este achitată până la sfârșitul lunii iunie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.