Ion Ceban: În 2018, Capitala a scăpat de Chirtoacă și Năstase
Embed:
Ion Ceban: În 2018, Capitala a scăpat de Chirtoacă și Năstase

Plecarea lui Dorin Chirtoacă din fotoliul de primar și faptul că liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, nu a ajuns edil al Capitalei. Acestea sunt cele mai importante succese înregistrare de Primăria Chișinău, în opinia liderului fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban. Socialistul afirmă că locuitorii orașului au avut doar de câștigat în lipsa lui Chirtoacă și Năstase la cârma Primăriei.

Ion Ceban crede că, în perioada în care Dorin Chirtoacă a fost primar al Chișinăului, Capitala a ajuns într-o stare deplorabilă.

"Noi am deconspirat constant actele de corupție, nelegiuirile, birocrația, protecționismul, traficul de influență și alte fenomene negative ce au marcat activitatea administrației lui Dorin Chirtoacă. Sunt absolut sigur că cel puțin la primărie nu-l vom mai vedea, adică nu se mai întoarce", a zis liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban.

Liderul fracțiunii PSRM din CMC crede că orașul Chișinău a avut doar de câștigat după invalidarea alegerilor locale noi, care l-a ținut departe de Primărie pe fostul candidat la funcția de edil, liderul PPDA, Andrei Năstase. Ion Ceban afirmă că, în campania electorală, Năstase a promis marea și sarea, dar, în realitate, interesele locuitorilor Capitalei nu s-au regăsit pe agenda PPDA.

"Acest cetățean, ca și toată echipa sa, nu a venit cu nicio soluție, nicio propunere pe vreun domeniu de activitate pentru oraș și locuitorii municipiului. Nu a făcut măcar cel mai mic ONG, care semnalează probleme, vine cu soluții etc. Zero inițiative, zero soluții, zero propuneri", a afirmat liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban.

Ion Ceban a respins acuzațiile lui Andrei Năstase potrivit cărora fracțiunea PSRM din CMC a împărțit mai multe imobile cu încălcarea legii. Ceban a lăsat să se înțeleagă că membrii PPDA sunt cei care s-au ales cu beneficii în urma așa-numitor proteste pe care le-au organizat în Chișinău.

"Cu toții l-am văzut la o construcție vara, protestând, dacă nu greșesc este vorba despre strada Bogdan Voievod. Dacă să urmeze logica care a spus-o în repetate rânduri domnul Năstase, după asta am văzut că au dispărut cu totul, subit și Platforma DA și Andrei Năstase și toată lumea. Iar dacă să urmez logica lui nu pot să presupun că s-a pricopsit dumnealui, Vasile Năstase, cu vreun apartament acolo", a spus liderul fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban.

Fostul primar al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă și liderul PPDA, Andrei Năstase, nu au comentat, deocamdată, acuzațiile lui Ion Ceban și nici nu au răspuns la apeluri pentru a oferi o reacție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.